Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka av Andrea de la Barre de Nanteuil

mademoiselle oiseau kommer tillbaka

Författare: Andrea de la Barre de Nanteuil
Illustratör: Lovisa Burfitt
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
Antal sidor: 136 sidor
Recensionsexemplar: Ja, från förlaget. Tack!

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

För 59 dagar sedan lämnade Mademoiselle Oiseau Paris. Hon satte sig på sin matta och flög till Venedig. Kanske skulle Isabella känna sig ensam om hon inte hade Isis. Tillsammans utforskar de Mademoiselle Oiseaus våning. Isabella börjar se den i ett annat ljus och upptäcker att bakom allt det ljusa och magiska ruvar ett mörker från det förflutna. Ett förflutet som involverar hastiga farväl och en försvunnen syster. Isabella måste ge sig ut för att söka efter sanningen innan det kanske är för sent.

När jag fick en förfrågan om jag ville läsa Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka var jag väldigt kvick med att tacka ja. Visst vill jag återvända till ett underligt, magiskt Paris där allting kan hända och livet aldrig blir riktigt tråkigt. Och visst blir det ett kärt återseende med detta kufiska Paris, som nu vidareutvecklas och omfattar större områden. Där ett dockskåp kan vara det enda som överlever en brand och där blommor kan blomma långt efter att deras säsong är över.

Kanske är det att det där hoppiga som jag pratade om redan i första boken är ännu mer utpräglat i Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka som gör att jag inte är lika förtjust i uppföljaren. Det känns som om historien vill lite för mycket och stretar åt många håll. Känslan av att boken är hoppig förstärks när vi senare i boken byter från Isabellas perspektiv till mademoiselle Oiseaus och hennes systers röster. Jag hade nog för övrigt velat se en starkare upplösning på berättelsen om systrarna. Som det står nu lämnas jag med en lite ofärdig känsla.

Lovisa Burfitts illustrationer är fortfarande hur vackra som helst. De gifter sig perfekt med berättelsen i Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka och jag kan knappt se mig mätt på dem. Allt från vackra skildringar av Venedig till en underbar sjö som systrar badar i. Drömlika, snabba linjer stärker bara stämningen i boken. Elegansen och skönheten som präglar mademoiselle Oiseaus liv får verkligen liv i dessa teckningar. Detta är ett riktigt praktverk till bok.

Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka bjuder på ett kärt återseende i ett magiskt och udda Paris, men lever inte riktigt upp till sin föregångare.

betyg3

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka av Andrea de la Barre de Nanteuil

  1. Boklysten skriver:

    Är lite nyfiken på de här böckerna!

  2. Pingback: Månadsrapport: September 2015 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.