Muse of Nightmares av Laini Taylor

Innehåller spoilers för tidigare delar i serien.

Omslagsbild Muse of Nightmares

Författare: Laini Taylor
Förlag: Hodder (2019)
Antal sidor: 528 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

I efterdyningarna av en tragedi är varken Lazlo eller Sarai de dem var innan. En är en gud, den andra ett spöke. Den av hat förblindade Minya håller dem båda gisslan, med sikte inställt på hämnd på Weep. För Lazlo är valet otänkbart: att rädda kvinnan han älskar eller alla andra. Sarai känner sig mer hjälplös än någonsin, men är mardrömmarnas musa verkligen någonsin hjälplös? Människor och gudayngel försöker hämta sig efter att citadellet nästan fallit när en ny fiende dyker upp. Det väcker gamla frågor till liv: var kom gudarna ifrån? Vad hände med de tusentals barn som föddes i citadellets barnkammare?

Åh, vad jag har längtat efter att återvända till det utsökta Weep, väckt till liv av Laini Taylors vackra prosa. Muse of Nightmares är en unik väv, fylld av skönhet och grymhet. Hat och rädsla förvrider båda sidor, men egentligen är de båda offer för samma monster. Gudarna må ha varit döda i många år, men skuggorna de har kastat över både människorna som lever i Weep och sin avkomma har fortfarande verkliga konsekvenser för de överlevande.

Muse of Nightmares är en berättelse om hat, hämnd, soning, men också en berättelse om kärlek. Kärlek som vi alla kommer att uppleva och kärlek som vi kanske inte kommer uppleva. Kärlek mellan de familjer vi skapar, mellan syskon – oavsett om de delar blod eller inte, mellan gamla och nya älskande. Kärleken förmår oss att välja både gott och ont, och allting däremellan. Kanske mest gripande är introduktionen till två nya karaktärer. Systrar, separerade, där den ena gör allting för att hitta sin kidnappade syster. Inklusive att jaga genom olika dimensioner för att hinna fram i tid för att rädda henne.

Muse of Nightmares är en fantastisk avslutning på en oerhört vackert skriven duologi.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Muse of Nightmares av Laini Taylor

  1. Pingback: Månadsrapport: Maj 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Sammanfattning av bokåret 2019 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.