NaNoWriMo: Dag 16-18

NaNoWriMo

Dag 16

Antal ord: 2’380 ord

Totalt (dag 16): 39’612 ord

Utvärdering: Eftersom jag satt så pass fast i kapitel 8 som jag gjorde, tänkte jag att jag skulle växla till kapitel 19. För att göra det var jag tvungen att etablera en sak i kapitel 18.

Därefter fick jag en idé till kapitel 11 och helt plötsligt satt jag och jobbade med kapitel 8 igen.

Dag 17

Antal ord: 3’520 ord

Totalt (dag 17): 43’132 ord

Utvärdering: Jag började bli märkbart less på kapitel 8. Mitt mål för varje kapitel är att de inte får vara under 2’500 ord, det vill säga ungefär 8 sidor om det skulle tryckas. Kapitel 8 skenade iväg och slutade på 6’323 ord. Igår undrade jag halvt förtvivlat om det någonsin skulle ta slut och var märkbart frustrerad på Twitter:

Det är det andra kapitlet som blir långt i jämförelse med de andra (det andra var kapitel 2). Båda var kapitel som jag hade problem med att skriva, som sedan bara skenar iväg.

Kapitel 9 var betydligt lättare att skriva, men jag vet inte om jag är helt nöjd. Jag tror jag måste lägga till mer beskrivningar och det blev kanske lite ytligt. Men det får vänta till ett senare skede.

Dag 18

Antal ord: 3’086 ord

Totalt: 46’218 ord

Utvärdering: Veckans mål var att nå 45’000 ord och det blev det ju. Om jag fortsätter i den här takten enligt statistiken på NaNoWriMo når jag 50’000 ord imorgon. Personligen tror jag att det är troligare att det blir på tisdag.

Jag har ju tidigare arbetat en hel del med kapitel 10, så det blev mest att jag skrev om en del och lade till för att få det klart. Fick göra lite efterforskningar om uttorkning till det.

Inledningen till kapitel 11 är katastrofal, i min mening. Men jag är rätt nöjd med resten av det. Händer inte så mycket, men det är lite closure för en del saker som hände i den tidigare romanen.

Något som jag visste har glömt att posta var de här fejkomslagen jag gjorde tidigare i veckan, under tisdagen och onsdagen. Under NaNoWriMo är det faktiskt fullt tillåtet att göra saker som man normalt sett inte ska göra.

 Illumina 

Det är en trilogi, som ni märker. Den första skrev jag som projektarbete i gymnasiet och nu håller jag på med den andra. Den tredje tänkte jag att jag kanske skulle skriva under NaNoWriMo nästa år.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på NaNoWriMo: Dag 16-18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.