Tematrio: Elisabeth

Tematrio

Lyran har namnsdag idag – stort grattis! Därför vill uppmanar hon att vi ska: Berätta således om tre böcker skrivna av eller innehållande en Elisabeth (smeknamn och annan stavning godkännes så klart!)

For the Sake of Elena av Elizabeth George är ytterligare ett kommissarie Lynley mysterium där den döva flickan Elena mördas. En av mina favoritböcker av George, delvis på grund av den svenske professorn och att det är så härligt att se svenska svordomar mitt i engelskan 😉

Pride and Prejudice av Jane Austen innehåller nog den mest berömda litterära Elisabeth, nämligen Elisabeth Bennet. Jag har inte läst den här, då jag har lite svårt för Austen. Men nu har jag ju den stående i bokhyllan så det får bli av.

Tre enkla regler finns inte – en romanskola av Elisabeth Norin är en riktigt bra bok om att skriva. Eftersom jag har hållit på att läsa den sedan juli tror jag att folk misstänker att jag tycker att den är dålig, men så är det inte. Det är bara det att om jag ska göra övningarna som finns i den också, så tar det lite tid att läsa…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

10 svar på Tematrio: Elisabeth

 1. Monika skriver:

  Jag tror inte jag läst någon av dina, men det kan hända att jag läst Stolthet och fördom, kommer inte ihåg 🙂

 2. Stolthet och fördom har jag läst, men det var länge sen. Tänkte bita i den på orginalspråk nångång när lusten faller på i vinter!

 3. Lena skriver:

  Elizabeth George har jag läst många böcker utav. De andra två har jag däremot inte läst!

 4. Maria skriver:

  Inte så jätteförtjust i att läsa Austen men filmen med Keira Knightley gillar jag verkligen. Har läst For the sake of Elena men det var länge sen, jag minns inte riktigt vad jag tyckte.

 5. Sara Pepparkaka skriver:

  Att jag gillar Austen kommer knappast som någon överraskning! Jag hade Elizabeth George i min trio också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.