En besvikelse, bra filmatiseringar och romance (Dag 18-20 / 30 Days of Books)

30 Days of BooksDay 18 – A book that disappointed you

Jag blev ordentligt besviken på hela 1Q84-trilogin, om jag ska vara ärlig. Kemin stämde inte alls mellan mig och herr Murakamis senaste och det var med en känsla av att springa ett maraton jag inte alls tränat inför som jag avslutade den sista. Jag hade verkligen inte någon lust att läsa den.

Day 19 – Favorite book turned into a movie

Till denna fråga vill jag föra tre filmer till bordet.

Den första är den bästa filmatiseringen av en bok där jag tyckt om både boken och filmen: The Talented Mr Ripley med Matt Damon i huvudrollen och som är baserade på Patricia Highsmiths roman med samma namn. Filmen skiljer sig markant från boken, men dessa ändringar fungerar för mig.

I det andra fallet rör det sig om att jag föredrar filmen framför boken. Det är Stephen Kings Den gröna milen. Jag såg filmen först och det var en omvälvande upplevelse. Tyvärr upplevde jag inte att boken var lika bra.

Den tredje är min favoritfilmatisering av en comic. The Crow är en helt fantastisk filmatisering av James O’Barrs serietidning med samma namn. James O’Barr skrev och tecknade berättelsen om den hämndlystne Erik efter hans egen flickvän hade dött efter att ha blivit påkörd av en rattfyllerist.

Day 20 – Favorite romance book

Jag vet inte om jag har någon favorit, men vi kan väl nämna Den blivande grevinnan av Bronwyn Scott som handlar om en adelsdam som blir en sorts kvinnlig Zorro i det nyligen industrialiserade Storbritannien. På engelska har boken den underbara titeln Pickpocket Countess.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på En besvikelse, bra filmatiseringar och romance (Dag 18-20 / 30 Days of Books)

  1. Jag läste den uppdelade versionen av Den Gröna Milen när jag gick på högstadiet. Jag tyckte den var riktigt grym. Jag tror det var först något år sedan som jag såg filmen faktiskt.

  2. Pingback: 30 Days of Books -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.