NaNoWriMo: Dag 19-23

NaNoWriMo

Jag postar dag 24 vid ett senare tillfälle, då det känns som om det är läge att komma ikapp med det här.

Dag 19

Antal ord: 1’352 ord

Totalt (dag 19): 47’570 ord

Utvärdering: Det blev lite planlöst skrivet under denna dag, då motivationen inte var hög. Jag är inte en måndagsmänniska, som sagt.

Det som blev skrivet var epilogen, då den egentligen är ganska fristående från resten. Jag kan ju alltid gå tillbaka och ändra om det inte stämmer överens med det jag skriver senare.

Jag skrev även en inledande drömsekvens till kapitel 17 och lite till det kapitlet. Drömmar är väldigt viktiga i de här böckerna. Det är också vad som är roligast att skriva, om jag ska vara ärlig.

Dag 20

Antal ord: 2’465 ord

Totalt (dag 20): 50’035 ord

Utvärdering: Jag hade bestämt mig för att jag skulle nå 50 000 ord under den här dagen. Det var bara det att jag har haft vissa sömnsvårigheter den senaste veckan och var helt slutkörd. Inte helt motiverad att skriva, med andra ord.

En annan deltagare delade med sig för ett tag sedan om ett knep för att skriva mycket under en dag. Det hela gick ut på att du skriver i 30 minuters intervaller och sedan tar en paus på tio minuter. Du sätter en timer och när dina 30 minuter är slut, då slutar du helt enkelt skriva. Sedan sätter du igång. På så sätt kunde jag faktiskt nå mitt mål för dagen. Jag tycker det funkar bra. Men å andra sidan klarar jag ju inte av att skriva långa stunder i taget utan mina ord kommer i energiska spurtar.

Men det var så jag bar mig åt för att nå 50’000 ord.

Dag 21

Antal ord: 2’534 ord

Totalt (dag 21): 52’569 ord

Utvärdering: Jag skrev klart kapitel 12, som jag inte blev helt nöjd med. Det är definitivt ett kapitel jag känner att jag måste gå tillbaka och arbeta med vid ett senare skede, men detta duger till ett första utkast.

Gick till kapitel 19 för att skriva ett litet stycke till en scen som ska knyta samman kapitlen. Det är bäst att göra det medan jag kommer ihåg vilka krokar jag ska lägga.

Inledningsstycket till kapitel 13 blev klart och ytterligare en scen. Ytterligare en dröm. Men det här kapitlet kändes som om det skulle bli en pest att skriva.

Dag 22

Antal ord: 2’035 ord

Totalt (dag 22): 54’604 ord

Utvärdering: Jag klarar verkligen inte av att skriva kronologiskt. Kör jag fast så sitter jag fast och kommer ingen vart. Då måste jag byta spår, byta tidsplan, för att hålla ångan vid liv. Så jag bytte till kapitel 16 och skrev klart det, därför att jag hade väldigt mycket inspiration till det kapitlet. Jag tyckte det blev rätt bra.

Dag 23

Antal ord: 1’883 ord

Totalt (dag 23): 56’487 ord

Utvärdering: Kapitel 13 var också ett sådant där kapitel där jag fastnade och blev tvungen att hoppa vidare innan jag kunde komma någon vart med det. Den här gången lossnade det efter att jag hade skrivit inledningen till kapitel 14. Därefter gick det – inte lätt, men framåt. Jag fick i alla fall klart kapitlet. För att ha varit så svårt att skriva så kändes det som om det blev riktigt bra.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.