Nu är bokhyllorna på plats igen

Nu i veckan har ett av de stora projekten varit att få ordning på dessa hyllor:bokhylla

De hade börjat släppa från väggen, eftersom det tydligen var fel pluggar i väggen. Men nu har min snälla pappa satt i nya pluggar och de sitter snällt uppe på väggarna. Fast kameravinkeln får dem att se bra sneda och vinda ut. Någon gång måste jag ta er på guidad tur i mina bokhyllor, men det får bli ett senare projekt. Kanske bör det nämnas att den översta till vänster en gång i världen kunde husera alla mina fantasyböcker. Det står fortfarande enbart fantasy där, men jag har också mycket fantasy utspritt i resten av rummet.

Överlag har den här sommaren gått i mina bokhyllors tecken. Jag har storstädat och i detta har ingått – vågar jag erkänna detta? – att faktiskt rensa ur böcker. Det har alltid tagit emot, men när jag väl kom igång insåg jag att det finns vissa böcker som jag aldrig kommer att läsa igen och som någon annan kan ha större glädje av. Trettio titlar har åkt ur. Först ska min familj få ta sig en titt, sedan kanske jag lägger upp en lista och så får vi se om ni kanske vill köpa något.

Händer det att du rensar ut böcker eller är det helt otänkbart för din del?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad. Bokmärk permalänken.

14 svar på Nu är bokhyllorna på plats igen

 1. Snyggt det blev! Och vore superkul med en guidad tur 🙂
  Jag rensar ibland, men det är sällan, det är om jag läst någon bok som jag inte direkt gillade, då kan jag ta bort dom. Dumpade en hög med 8 böcker på en vän nyss. En bok lämnade jag faktiskt på en parkbänk med en lapp ”Ta med mig hem! :)” så den fick ett hem på det sättet 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag ska försöka ordna en tur nu i höst 🙂

   Det är första gången jag rensar och det har blivit sådana böcker som jag antingen inte har gillat eller som jag har haft väldigt svala känslor för och som jag inte kommer att läsa igen. Även en del dubbletter har rensats ur.

 2. Lottens Bokblogg skriver:

  Vi klarar inte att rensa. Vilket börjar bli ett problem…

 3. Lena skriver:

  Eftersom jag köper så otroligt mycket böcker så rensar jag med jämna mellanrum och ger bort mina böcker till släkt och vänner som älskar att läsa.

 4. [Anna] skriver:

  Jag har så svårt å rensa ut böcker önskar ibland jag kunde rensa ut!!

 5. Freja skriver:

  Otänkbart och otänkbart… Jag har i alla fall aldrig gjort det…

 6. Jag rensar med jämna mellanrum, blir mindre och mindre tvungen att äga (och färre och färre böcker här hemma) och tycker det är jätteskönt. Nackdelen är att det kan vara så himla snyggt med mycket böcker…

 7. Helen skriver:

  Så fint det blev! Det där med att rensa ut, man kan väl säga att jag har ganska svårt för det faktiskt. Under extremt tvång såsom att när vi förra året skulle flytta 50 mil så då fick jag rensa ut en del faktiskt. Men annars har jag väldigt svårt för det, de tre nya billy-hyllorna vi köpte då förra året är redan fulla faktiskt. Har två andra hyllor med men de är med fulla. Ock ändå köper jag inte så mycket böcker, lånar ju mest.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Tack 🙂

   Jag kommer nog inte kunna rensa ut så mycket i framtiden, men den här gången hade jag nått sådan distans till de här böckerna att jag klarade av att göra mig av dem. Behöver utrymme nog att röra mig också 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.