Nytillskott i december 2017

Gott nytt år! Än är jag dock inte färdig med 2017, så de närmsta dagarna kommer nog innehålla lite avslutande grejer om det året. Först ut kommer de böcker och filmer som trillade in under förra årets sista månad.

Inflödet under december började med att Discshop hade kampanj på äldre julkalendrar, vilket jag inte kunde motstå:

Jul i Kapernaum är en sådan där kalender som har dröjt sig kvar hos mig och som jag tänker se om nästa år. Pelle Svanslös fick jag låna av min syster i år, och det är frågan om det inte är den bästa julkalendern någonsin. Selmas saga blev jag ju väldigt förtjust i förra året och skulle vilja se om.

Det blev även ytterligare lite film när jag storhandlade på Willys:

Polarexpressen har jag hört mycket gott om, men vi blev måttligt imponerade när vi såg den på julafton. Victor Frankenstein har jag nästan bara köpt för skådespelarnas skull, och Star Trek Beyond därför att jag varit väldigt förtjust i dessa nyinspelningar hittills.

Sedan fick jag förstås en del hårda klappar under granen. Av min syster fick jag dessa två:

Traditionsenligt den senaste säsongen av Supernatural som har släppts på DVD. (Hon fick även den av mig.) Hon har också hörsammat det lustiga i att jag inte har ägt någon av de illustrerade utgåvorna av Harry Potter, så jag fick den första av henne. Så nu har jag tre olika utgåvor av Potter i hyllan. Vi får se hur många det blir i slutändan, när jag är gammal och grå.

Från min kära mor:

Jag slängde mig nästan direkt över Lord John and the Hand of Devils av Diana Gabaldon, så nu har jag läst allt hon har skrivit om Lord John också. Bara att vänta på att hon ska bli klar med nästa Outlander-bok, suck. Ditt liv och mitt av Majgull Axelsson riktigt kliar det i mig att få kasta mig över.

Från pappa:

Större delen av Lang Leavs produktion (jag hade missat att hon hade kommit ut med ytterligare en diktsamling), som jag riktigt längtar efter att få sätta tänderna i. Vem är rädd för Virginia Woolf? av Edward Albee var en överraskning, men jag är riktigt nyfiken på den.

Från morfar:

Oväntad, men väldigt kul, var ifyllnadsboken Min hund och jag, som jag genast började fylla i. Det ska bli kul att ha något att se tillbaka på mina och Marabos år tillsammans. Hunden som skäms av Per Jensen hade jag inte önskat mig, men jag är nyfiken på hans författarproduktion så jag blev jätteglad. Jag har hunnit läsa den och kan säga att alla hans böcker om hundar gärna får flytta hem till mig.

Det värsta med att få så mycket fina bokklappar är att jag ju vill slänga mig över dem nu på störten.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Nytillskott i december 2017

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Visst är det extra roligt när man får böcker som man inte väntat sig men som man ändå vill kasta sig över 🙂

  2. Äntligen någon annan som minns Jul i Kapernaum!! Jag har börjat tro att jag är ensam om att tycka om den kalendern!

  3. Maria skriver:

    Ditt liv och mitt ska jag läsa, Axelsson är så bra!

  4. Lena skriver:

    Det var ju många godsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.