Nytillskott i april 2021

Jag vill bara inleda det här inlägget med att säga att om det är någon författare eller något förlag som skickar recensionsexemplar till mig och sedan undrar varför jag aldrig skriver om böckerna, så är det för att de inte kommer fram. Det är flera gånger nu som jag ska få recensionsex där böckerna helt enkelt inte når fram.

Saker som däremot jag betalar för, annat än med min tid och mina tankar, verkar hitta fram som det ska. Fast denna månad har jag inte köpt en enda bok. Trots det har det hittat hem saker, mer eller mindre tillfälligt, till mig. Först fick jag låna en bok av min syster:

Jag såg ju första säsongen av The Witcher i mars och full till min förvåning huvudstupa för serien. Det gjorde mig riktigt nyfiken på böckerna, så jag fick låna den första av syrran.

När vi ändå är inne på det spåret, så dök det senare under månaden upp en present utanför dörren hos mig:

Min mamma ville spontant ge mig en present, så då gav hon mig en box med alla Witcher-böckerna. Jag har redan hunnit sluka halva serien i april. Ska försöka dämpa mig och dra ut på det hela nu.

Sedan har jag lånat ytterligare en bok, men den är inte särskilt rolig:

Jag skriver just nu en uppsats om utmattningssyndrom bland vårdpersonal, kopplat till organisatoriska faktorer. En av de mest välkända stressmodellerna inom området är krav-kontrollmodellen, som gör gällande att ju högre kontroll du har över ditt arbete desto bättre kan du hantera diverse krav, och det är vad den här boken handlar om. Jag skulle nog tycka att den var intressant, om inte layouten vore en ren katastrof vilket gör den svår att läsa. Plus att de figurer och tabeller som finns med för att illustrera poänger är långtifrån tydliga. Tydlighet är något som saknas i boken.

Men ni slipper nog en recension på den, för jag har bara tänkt läsa ett kapitel här och där och inte boken från pärm till pärm.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.