Nytillskott i december 2019

December är en sådan där månad när det brukar hitta hem en hel del böcker till mig, så även i år. Båda tack vare tomten och tack vare att jag har väldigt liten impulskontroll när det kommer till böcker.

För en tid sedan beställde jag för första gången julklappar via jultidningar och de kom nu i december:

På grund av en kommunikationsmiss lyckades mamma och jag båda beställa Harald Stuttes Hitlers sista reserv i julklapp till min pappa, så då sa jag att jag kunde behålla min till mig själv. Däremot hade jag beställt Ingo Froböses Styrketräning med kroppen som redskap till mig själv.

Sedan gjorde jag en fotobok till min morfar i julklapp och köpte även en kopia till mig:

Cilla var mormor och morfars Parson Russel terrier. En riktigt speciell hund med mycket vilja, såsom de flesta terriers brukar vara. Numera bor hon i ett hem i Skåne eftersom mormor och morfar inte orkade med henne innan mormor gick bort.

Senare skulle jag gå in på Myrorna för att hjälpa till att handla julklappar till en av våra boende, men det slutade ju förstås också med att jag köpte böcker till mig själv:

 • Till flickorna i sjön av Elin Olofsson
 • Då tänker jag på Sigrid av Elin Olofsson
 • Gregorius av Bengt Ohlsson (nu ska jag bara köpa Doktor Glas också så kan jag köra samläsning)
 • Aprilhäxan av Majgull Axelsson

Aprilhäxan var den första jag fick syn på, men jag kunde inte motstå de andra tre. Är riktigt nöjd med mina fynd.

Sedan har tomten varit på besök hos mig och jag har tydligen varit riktigt snäll i år, eftersom jag fick hela sju böcker:

 • Art Matters av Neil Gaiman
 • Kindred av Octavia E. Butler
 • Equilibrium av Anna Jakobsson Lund
 • Män kan inte våldtas av Märta Tikkanen
 • Århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen
 • Skärmhjärnan av Anders Hansen
 • Your Best Life av Margaux Dietz

Jag fick även två tv-serier:

 • Agents of S. H. I. E. L. D., säsong 2, har jag redan sett när den gick på tv, men jag tänkte se om den snart. Jag ska bara få ta över min systers Blurayspelare först, för annars lär det inte gå vägen.
 • Supernatural, säsong 14, är ju den traditionsenliga julklappen. Min syster och jag ger alltid varandra den senaste säsongen som har släppts på DVD, vilket innebär att vi ligger ett år efter alla andra, men det är en fin tradition.

Avslutningsvis har jag lånat boken som vi ska ha i min bokcirkel i januari:

Temat var en bok som utspelar sig under den här årstiden, vilket då var höst. Den hemliga historien av Donna Tartt lottades då fram. Jag var glad att den fanns som e-bok att låna på biblioteket.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Nytillskott i december 2019

 1. Equilibrium är riktigt bra! 🙂

 2. Lena skriver:

  Det var många godsaker där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.