Nytillskott i november 2021

I november var det dags för ytterligare en liten bokbeställning, som blev större än jag egentligen hade tänkt mig:

I högen finns det åtta böcker:

 • They Both Die at the End av Adam Silver
 • The Cement Garden av Ian McEwan
 • I’m Thinking of Ending Things av Ian McEwan
 • Tolv hundar i juletid av Lizzie Shane
 • The Lake of Dead Languages av Carol Goodman
 • Release av Patrick Ness
 • Jul på det lilla hotellet vid havet av Jenny Colgan
 • Vinnarna av Fredrik Backman

Sedan har jag fått hem lite recensionsexemplar under olika perioder under månaden:

 • Matrix av Lauren Groff (från Bookmark förlag)
 • Minas hus av Heidi Bjørnes (från Bazar förlag)
 • Vid vansinnets berg av H. P. Lovecraft (från Fria ligan – recension kommer i nästa vecka)

Just nu sitter jag mycket och planerar för skrivandet av min masteruppsats i vår. Jag hade tänkt vara bekväm och använda mig av min föredragna metod, tolkande fenomenologisk analys, men så lurade två av våra lärare in mig på spåret att jag ska skriva en diskursanalys. Så jag beställde två böcker från Bokbörsen på ämnet:

 • Diskursanalys som teori och metod av Marianne Jørgensen Winther och Louise Philips
 • Textens mening och makt av Göran Bergström och Kristina Boréus (Red.)

Jag har insett att ett område som jag måste se över i mitt hållbarhetsarbete är mitt klickfinger i november/december. Det är som om alla mina goda föresatser bara flyger rakt ut genom fönstret. I samband med att jag beställde julklappar råkade jag inte klicka hem bara en, utan två askar, från Novellix:

Vintertid innehåller klassisk kola, te och fyra noveller. Jag tänker läsa en novell varje advent och dricka teet och äta kolan då. Hittills har jag dock inte testat teet, eftersom det är svart och min IBS gör att magen för närvarande inte tål svart te.

Den andra asken var denna:

Julnoveller II heter den. Det ska bli intressant att läsa. En av dem vet jag att jag har läst sedan tidigare (Rydbergs) och jag misstänker starkt att jag kan ha läst Andersens också. Jag har läst rätt mycket av honom tidigare. Men det blir också ett mysigt inslag varje söndag i advent.

Sedan sålde av mina kollegors dotter jultidningar. Ofta finns det rätt intressanta böcker där, så jag beställde en bunt till mig själv:

 • Effektiv träning av Thorsten Tschirner
 • Twisted Tale av Liz Braswell
 • Power Snacks

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Nytillskott i november 2021

 1. Sara Pepparkaka skriver:

  Det är lätt hänt att beställningar blir större än man tänkt sig..
  Grundkursen i litteraturvetenskap som jag håller på med nu har lett mig att tro att om jag någon gång skulle behöva skriva ett längre arbete inom det området så borde jag hålla mig till diskursanalys, bara för att det finns så tydliga kopplingar till samhällsvetenskaper som jag studerat förr..

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Ja, verkligen. Det som ställde till det den här gången var att jag lade till julböcker som inte var planerade från början 😀

   Diskursanalys är spännande. Jag har aldrig gjort någon, men jag brukar tycka om att läsa den typen av studier. Och för litteraturvetenskap passar den perfekt! Själv måste jag försöka översätta motstridiga psykologiska perspektiv så att det passar in i ett diskursanalytiskt ramverk.

 2. härlig hög, jag har lånat på biblioteket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.