Nytillskott i november och december 2018

November

November var en ganska beskedlig månad vad det gällde bokinflödet. Först kom en ny ask med noveller från Novellix:

Den innehöll noveller av Kazuo Ishiguro, Toni Morrison, John Steinbeck och Herta Müller. Ishiguros hade jag läst sedan tidigare, men den är så pass bra att den tål att läsas om.

Sedan kom ett recensionsexemplar från Svenska förläggarföreningen i samband med Augustpriset:

Comedy Queen av Jenny Jägerfeld vann inte Augustpriset i sin kategori, men det var en riktigt bra bok som förtjänade sin nominering. Jag ska försöka skapa mig tid till recensionsskrivande i helgen så att mina anteckningar kan omvandlas till en vettig recension.

Sedan bröts bokinflödet av en film:

Jag och min syster missade att se Love, Simon när den gick på bio, så jag var tvungen att förhandsboka den. Vi såg den under en tjejkväll i december och som ni vet blev jag lite besviken.

Ett överraskningsrecensionsexemplar dök upp fram emot slutet av månaden:

Jag måste erkänna att när jag läste baksidetexten på Danny Wattins Historiegeneratorn var det bra nära att jag bara lät den vandra vidare. Den var inte helt min melodi, men det fanns några noveller jag tyckte om.

Mitt enda bokinköp var denna:

Rupi Kaur har slagit mig med häpnad med sina tidigare dikter, så jag blev tvungen att beställa även the sun and her flowers.

December

I december köpte jag en enda bok:

I år blir det nog bättre av Maeve Binchy har jag sneglat på sedan oktober, men dagarna innan jul blev jag tvungen att köpa den och hoppas på lite julstämning.

Min julklappshög med böcker såg ut så här:

Av mamma fick jag Crooked Kingdom, The Atlas of Beauty och Tomten. Pappa gav mig Hur smart är din hund? (Hon är i alla fall oroväckande bra på att öppna dragkedjor och hala ut saker ur stängda väskor.) Av min syster fick jag Planera för din lycka, som vi båda blev lite besvikna på eftersom det i princip bara är en förtryckt bullet journal. Men den har kommit till användning.

Av min syster fick jag ju också denna traditionsenliga DVD:

Till skillnad från tidigare år kastade jag inte mig över Supernatural, säsong 13, men när jag väl började så kunde jag inte sluta titta och jag har haft världens Supernatural-abstinens sedan jag såg klart den.

Sedan är det här ju inte en musikblogg, men jag måste ändå visa upp de här finingarna:

Av pappa fick jag två Sia album, medan mamma gav mig Fleetwood Macs Rumors (som jag avgudar) och Pinks I’m Not Dead.

Mamma lånade också ut en bok till mig strax efter jul:

En liten bagatell, beskrev hon Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd, men en trevlig sådan. Hon trodde att jag skulle gilla den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.