Omslagsonsdag #84 Vår

Jag skulle inte vilja påstå att jag är omslagsfanatiker. Men jag måste erkänna att jag älskar att skriva inlägg om omslag. Därför känns Bokpotatens omslagsonsdag som ett vettigt inslag i mina veckor. Det hela går ut på att hitta ett gäng fina omslag utifrån ett visst tema.

Jag ber om ursäkt för förra veckan. Jag hade missförstått och trott att det var en annan vikarie som gällde. Men nu vikarierar jag på nytt med samma regler som vanligt:

Vill någon vara med så haka på, ni har en vecka på er innan nästa tema så visa nu upp de omslag ni tycker bäst om. Varje onsdag blir det alltså omslagsinlägg på olika teman, ni visar upp så många eller så få böcker som ni vill och ni behöver inte lägga upp inlägget just på onsdagen. Nästa veckas tema smygpresenteras (förhoppningsvis) på Bokpotaten på söndag, uppe till höger.

Veckans tema är vår, vilket kanske inte är speciellt passande med tanke på att det nu har kommit ett bakslag och varit kallt igen, morr.

vår vår2

Bildkällor: Alla omslag har tagits från respektive boks Goodreadssida, utom Tulips, daffodils and crocuses som jag hittade på Pinterest.

Jag känner mig riktigt nöjd med dessa omslag. Vår för mig handlar mycket om blommor och jag har gjort en liten glädjedans varje gång jag har sett någon ny krokus slå ut. Japanska körsbärsblommor är också något jag starkt associerar med våren så det blev en hel del omslag med sådana blommor på.

Veckans snyggaste är i vanlig ordning svår att utse, men jag tycker mycket om färgerna och kompositionen i How Robin Saved Spring. Det är nog min favorit denna vecka. Tätt följd av den andra versionen av Ink, som jag inte har sett tidigare men som jag föll för.

Vad tycker du? Är det något av dessa omslag som du fastnar lite särskilt för?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Omslagsonsdag #84 Vår

 1. Pingback: Omslagsonsdag: Vår | BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

 2. Klara skriver:

  Jag gillar omslaget till Under the Cherry Blossom! 🙂

  Här är mina omslag: http://inutienbok.blogg.se/2015/march/omslagsonsdag-84-var-2.html

 3. Boklysten skriver:

  Flower Fairies of the Spring är min favorit. Här kommer mina omslag http://boklysten.blogspot.se/2015/03/omslagsonsdag-84-var.html

 4. Jenny E. skriver:

  Jag gillar ”Under the Cherry Blossom”. 🙂

  Jag fick till ett inlägg på detta tema. Det trodde jag inte.
  http://jenny.jennytranslation.com/2015/03/25/omslagsonsdag-v-13-2015-var/

 5. Pingback: Omslagsonsdag v. 13 2015 – Vår | Jennys bokstavliga vardag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.