Perenner: Trädgårdens stöttepelare av Britta Tingdal

Omslagsbild Perenner: Trädgårdens stöttepelare av Britta Tingdal

Författare: Britta Tingdal
Förlag: Semic (1994)
Antal sidor: 96 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

De flesta trädgårdsälskare drömmer om spännande planteringar med perenna växter komponerade så att de bjuder på färgglädje säsongen igenom, från tidig vår till höst. I Perenner: Trädgårdens stöttepelare ger Britta Tingdal råd för den villrådige att hitta rätt, med ett stort urval av våra vackraste perenner indelade efter blomningstid. Blomningstidens längd anges, vad som krävs för att de ska trivas, förökning, lämpligt planteringsavstånd och övrigt skötsel anges för samtliga växter.

Jag vill ju försöka få in mer perenner på min balkong, så att jag kan njuta av återkommande växter istället för att behöva köpa nytt varje år. Perenner: Trädgårdens stöttepelare var en bok som mamma valde ut åt mig när vi höll på att tömma morfars hus, eftersom hon tyckte att den var bra.

Och nog är Perenner: Trädgårdens stöttepelare en informativ bok. Kanske att den är något mer inriktad mot den som har trädgård, men den som vill odla i kruka kan nog också hitta inspiration för växter att plantera. För den här boken berör främst de olika perenner som är vanliga i Sverige och hur man ska få dem att trivas. Det är inte så mycket handfasta råd kring själva trädgårdsarbetet, utan mer information om de olika växterna.

Perenner: Trädgårdens stöttepelare är illustrerad med Britta Tingdals egna bilder. Det märks dessvärre att hon är något av en amatörfotograf. Flera av bilderna är suddiga eller så har fokus hamnat på något annat än den växt som ska illustreras.

Även om Perenner: Trädgårdens stöttepelare inte är den bästa trädgårdsbok jag har läst, så ger den inspiration och idéer.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Perenner: Trädgårdens stöttepelare av Britta Tingdal

  1. Pingback: Månadsrapport: April 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.