Rent-A-Claus av Johan Ring

rent-a-claus

Författare: Johan Ring
Förlag: Swedish Zombie (2015)
Antal sidor: 19 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
E-bok | Adlibris, Bokus, CDON

Förlagets beskrivning av novellen: ”Svårt att hitta tomte till julafton? Går det inte längre att lura barnen med att pappa behöver köpa tidningen?

Nu finns lösningen på det problemet.

Nu finns Rent-A-Claus.

Hyr en jultomte.

Släpp in honom.

Lita på oss.”

Jag följer ju Debutantbloggen och en av förra årets bloggande debutanter var Johan Ring. Inte har jag hunnit läsa hans debut Fyra minuter, även om planen definitivt finns där. När jag fick mejl från Swedish Zombie om att det gick att gratis ladda ned Rent-A-Claus så nappade jag direkt.

Det är något tacksamt över att skriva skräck kring tider som de flesta förknippar med frid och harmoni. (Och en hälsosam dos av julstress.) Rent-A-Claus utspelar sig i dagarna kring jul när den medelålders Henrik lyckas minska på julstressen genom att hyra en tomte. Läsaren vaggas sakta in i trygghet av julstöket som pågår runt omkring.

Parallellt med nutiden berättar Rent-A-Claus också om Henriks kluvna relation till tomten. Eller kluven och kluven, han lider av ren tomtefobi. Något som kan härledas till hans broders berättelse om skumtomten, som inte är långt ifrån någon trevlig filur. Den olycksbådande musiken i bakhuvudet börjar stegras.

Men ändå måste jag nog säga något så ovanligt som att för mig så kunde nog Rent-A-Claus ha varit lite kortare. Stämningen försvinner något längs med vägen och vändningen på slutet blir inte lika hemsk som jag skulle ha velat. Då blev jag nästan räddare när jag skummade Rent-A-Claus i början.

Rent-A-Claus är en lite småmysig skräcknovell som är perfekt att läsa vid jul. Tyvärr blev jag inte lika skrämd som jag hade hoppats på.

Andra som har bloggat om Rent-A-Claus

Bokföring enligt MonikaEndast E-böcker; I Elinas hylla; (Inte så) Anonyma Biblioholister

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Rent-A-Claus av Johan Ring

  1. Monika skriver:

    Jag var så rädd att det skulle bli splatter i slutet att jag blev alldeles överrumplad när det inte blev så 🙂

  2. Maria skriver:

    Låter som en novell för mig. Julen är inte min grej och jag tycker kombon skräck och jul är bara så rätt.

  3. Pingback: Rent-a-Claus av Johan Ring | Lottens Bokblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.