Resa till Kina av Ingrid Booz Morejohn

Författare: Ingrid Booz Morejohn
Förlag: Ica Bokförlag (2008)
Antal sidor: 249 sidor
Recensionsexemplar: Nej

Slut hos förlaget. Pröva din lycka på Bokbörsen.

Ingrid Booz Morejohn är fotograf och reseledare. Sedan 1985 har hon regelbundet rest i Kina och är numera bosatt där. I Resa till Kina berättar hon om intressanta platser utanför turiststråken, om kinesisk mat och dryck, om konsthantverk, och om vad som kan vara av intresse att köpa med sig hem.

Resa till Kina införskaffades på bokrean 2012 och har sedan dess blivit stående i boktiteln. Det ligger i själva titeln, men jag blev ändå förvånad över att detta var en reseguide. Jag hade väl väntat mig något annat. Som sådan kan jag känna att den här boken är mest intressant för den som håller på att planera en resa till Kina. Risken är dock att du får sådan panisk beslutsångest att resan inte blir av just för att det finns så mycket att titta på. Jag vill dock lägga ett varningens ord för att boken är från 2008 och med tanke på expansionstakten i Kina så är den förmodligen inte helt aktuell längre, så här en tio år senare. Men det finns en del praktiska råd och tips som är värdefulla.

Ändå kan jag tycka att Resa till Kina ger något även för den som inte står i begrepp att resa till landet. Ingrid Booz Morejohn skriver om historia och mytologi som är knutna till platser på ett engagerande vis. Det märks att hon själv är djupt fascinerad av och förälskad i landet. Boken är dessutom fylld till brädden med fantastiska bilder som gör det lätt att drömma sig bort. Mest sugen blir jag att resa till Suzhou, som har några av Kinas finaste trädgårdar.

Resa till Kina är kanske mest värdefull för den som står i begrepp att planera en resa till Kina, men även för någon som mig som bara är intresserad av landet är den värd att läsa.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Resa till Kina av Ingrid Booz Morejohn

  1. Felicia Svanäng skriver:

    Du får gärna kika in på min blogg för att delta i en tävling där man kan vinna en inbunden bok av De fördärvade av Karin Slaughter! 🙂

  2. Pingback: Kaosutmaningen 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.