Rudolf med den röda mulen

rudolf

Betyg: ☆☆☆
Regissör: Michael Aschner
Skådespelare: Joakim Jennefors, Pernilla Wahlgren, Dick Eriksson, Bert-Åke Warg, Maria Weisby, Charlotte Ardai Jennefors
Produktionsår: 1998
Längd: 83 minuter

Har tyvärr utgått ur sortimentet.

Handling

När Rudolf föds är han precis som alla andra renar, bortsett från att han har en röd mule som lyser sporadiskt. De andra renarna och nissarna retar honom och säger att han aldrig kan bli flygare med den röda mulen. De enda som tycks tro på honom är tomten och rentjejen Zoey. När Zoey tillfångatas av den elaka isdrottningen Stormella, är det upp till Rudolf att rädda henne – och julen.

Kommentarer

I min familj har vi en tradition att vi ska se Rudolf med den röda mulen antingen dagen innan julafton eller under julaftonsförmiddagen. Vi har den på VHS och eftersom den har ett par år på nacken börjar det även märkas på bildkvalitén, fast det har sin charm.

Att filmen i sig har ett par år på nacken syns även i animationerna som inte direkt är några mästerverk. Stundtals kan den även bjuda på lite småfniss. Även ljudeffekterna märker den som rätt gammal och vi brukar kunna skratta åt dem.

Men det är en mysig film med ett typiskt jultema inom film: Nordpolen hotas av ondskefulla krafter och en udda figur måste rädda julen. Då är nog Rudolf med den röda mulen den enda filmen med denna intrig som inte står mig upp till halsen, utan snarare tycker jag att den är underhållande och charmig.

Kanske är det inte den mest originella av filmer, men Rudolf med den röda mulen ger definitivt julkänsla och har hög mysfaktor.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Rudolf med den röda mulen

  1. Pingback: Månadsrapport: December 2013 » C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Månadsrapport: December 2015 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.