Struck by Lightning

Omslagsbild Struck by Lightning

Regissör: Brian Dannelly
Manus: Chris Colfer
Skådespelare: Chris Colfer, Rebel Wilson, Christina Hendricks, Allison Janney
Produktionsår: 2013
Längd: 90 minuter

Carson Phillips är en ambitiös, men cynisk, high school elev vars högsta dröm är att bli journalist. Han har en tydlig plan för detta, men får veta att hans chanser skulle ökas ytterligare om han drev ett litterärt magasin. Men att få skolans elever, som främst består av sportfånar, cheerleaders, knarkskallar och kåtbockar, att bidra med texter är till synes omöjligt. Men en dag får han och följeslagaren Malerie en idé för att få fart på skolkamraternas textproduktion: utpressning. Planen är bedrägligt enkel: antingen skriver de för tidningen, eller så kommer alla deras smutsiga små hemligheter ut. Och de är fler än man kan tro.

En stor anledning till att jag blev en gleek var Chris Colfer, som spelade Kurt Hummel i serien. När jag senare fick veta att han skrivit Struck By Lightning och skulle spela huvudrollen, ville jag hemskt gärna se den.

Redan i början av Struck By Lightning avslöjas det hur det hela kommer sluta, men vägen dit är skapligt underhållande. Karaktärerna är stereotyper, vilket fungerar inom filmens ramar. Carson Phillips, skickligt spelad av Chris Colfer, är långt ifrån en sympatisk karaktär, men efter ett tag blir vi sympatiska till hans frustration. Det här är en karaktär som vill så mycket mer än att bli kvar i sin lilla småstad, och som frustreras av att hans klasskamrater inte vill mer, inte strävar efter mer, och försöker väcka dem.

Struck By Lightning är en komedi och visst, det finns roliga situationer, men det som fastnar i minnet är stråket av allvar. Skilda föräldrar där mammans liv helt har gått i kras och där pappan, som bara vänt dem ryggen, nu planerar att börja ett nytt liv med en ny fru och ett nytt barn. Ensamhet och utanförskap. Drömmar om att bli något större.

Struck By Lightning är kanske inte något mästerverk, men det är ändå en trevlig film att tillbringa en kväll med. Även om slutet får det hela att kännas lite smått meningslöst.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.