Styrketräning med kroppen som redskap av Ingo Froböse

Omslagsbild Styrketräning med kroppen som redskap

Författare: Ingo Froböse
Originaltitel: Das Muskelworkout
Översättare: Corinna Müller
Förlag: Tukan förlag (2018)
Antal sidor: 159 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Ingo Froböse har sedan 30 år varit verksam vid Deutsche Sporthochschule i Köln, världens största idrottsuniversitet, och bedrivit forskning för att ta fram träningsprogram som fungerar för alla. I Styrketräning med kroppen som redskap får läsaren ta del av övningar som går att genomföra när och var som helst, och som inte kräver avancerade redskap. En vattenflaska kan bli en vikt, en trottoarkant kan hjälpa till vid övningar. Det bästa träningsredskapet har vi nämligen med oss hela tiden: vår egen kroppsvikt. Boken innehåller över 100 olika övningar och mängder av varianter att växla mellan och bli riktigt utmattad av. Den innehåller även olika träningsprogram för olika målsättningar.

Lite otippat har jag gått och blivit en riktig träningsnörd som hänger på gymmet tre till fyra gånger i veckan. Styrketräning med kroppen som redskap var en julklapp till mig själv, eftersom jag alltid brukar läsa in mig på mina intressen. Ingo Froböses bok är en mycket intresseväckande sak, som handlar om allt från hur våra muskler är uppbyggda och fungerar till vilken kost som är bäst vid styrketräning. Därmed blev det en positiv överraskning att den är så pass användbar som den är.

Övningarna i Styrketräning med kroppen som redskap är också inspirerande. De beskrivs på ett lättillgängligt vis med bilder och vilka områden de ska stärka upp. Övningarna är indelade efter dessa områden. Det finns också beskrivningar av hur man kan variera övningarna för att öka belastningen när man har blivit lite starkare. Det finns en hel del övningar som jag tänker att jag någon gång ska ge mig på.

Styrketräning med kroppen som redskap är en intressant och inspirerande bok som är en oumbärlig del av träningsnördens bibliotek.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Styrketräning med kroppen som redskap av Ingo Froböse

  1. Pingback: Månadsrapport: Februari 2020 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.