Tematrio: England

Tematrio

Då var det måndag igen och dags att återvända till böckernas och skrivandet av vetenskaplig text. Men först ut är tematrio och denna vecka vill Lyran att vi ska berätta om tre bra romaner/författare från England.

En förlorad värld av Evelyn Waughn fick mig att bli förälskad i universitetsvärlden. Charles möter den rike Sebastian vid Oxford och förtrollas av honom, hans familj och senare hans syster. Jag älskar även tv-serien från 80-talet med Jeremy Irons som Charles och Anthony Andrews som Sebastian. Någon som har sett nyfilmatiseringen och kan rekommendera den?

The Adventures of Sherlock Holmes av Arthur Conan Doyle är min favorit bland de Sherlock Holmes-böcker jag har läst (har tyvärr inte läst alla ännu). Det är en novellsamling med diverse fall, såsom A Scandal in Bohemia som är en av mina favoriter. Det är i denna vi får möta Irene Adler.

Mullvaden av John le Carré är en spionhistoria där en operation går horribelt fel. En man har blivit illa skadad och hierarkin i Cirkusen (MI6) omskakas rejält. Men det står klart att det finns en mullvad inom Cirkusen och den enda som kan få reda på hans sanna identitet är George Smiley. Jag tyckte bättre om den här än jag väntade mig att jag skulle göra, vilket kan bero på Tomas Alfredsons filmatisering från 2011.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Tematrio: England

 1. Mia Eggimann skriver:

  Sherlock Holmes har man både läst och sett på film. John le Carré har jag läst någon bok utav och även där sett film. Evelyn Waughn har jag inte hört talas om innan, får kolla upp detta.
  Mia

 2. Dole har jag inte läst (bara några noveller av hans son i ren Sherlockanda), men jag tänkte just häromdagen att jag bborde läsa honom. De andra har jag heller inte läst.

 3. Ewa K skriver:

  Kan bara le brett och hålla med. Brittiska författare är något mycket speciellt.

 4. Monika skriver:

  En förlorad värld vet jag att jag läst (och sett), men jag minns inte speciellt mycket av den. Jag minns i alla fall att jag tyckte den var bra 🙂

 5. Freja skriver:

  Den här utmaningen kommer att bli svår, jag älskar ju brittiska deckare…

 6. Anna A skriver:

  Conan Doyle är ju fenomenal och alltid aktuell.

 7. Bara brittiskt skriver:

  Evelyn Waugh reste mycket och en rolig bok är Scoop om den tidens sensationsjournalism som måste ut till varje pris. Finns också som bra film med Sverre Anker Ousdal i rollen som norsk utsänd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.