Tematrio: Julklappstips i sista minuten

TematrioDet är bara några dagar kvar till jul och jag håller på att ladda upp för fullt. Även Lyran uppmärksammar att det snart är dags och skriver så här: Så här dan före dan före dan hoppas jag att de flesta är klara med sina klappar, men de som är sent ute får lite tips i dagens trio. I år har jag köpte en bok till mig och ett par till dottern, men eftersom hon börjat läsa lite varstans på nätet avslöjas inget i förväg. Jag kan väl bara säga att en bok är en ny utgåva med bilder och i en annan finns det hästar. Min bok handlar om kärlek. Berätta om tre bra julklappsboktips!

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson handlar om en äldre kvinna som har burit en hemlighet i många år: hon heter egentligen inte Miriam och är inte judinna. För att överleva koncentrationslägren tog hon en judisk kvinnas identitet. I själva verket är hon rom. En av mina starkaste läsupplevelser i år och en bok som jag bara vill trycka i händerna på andra människor.

The Graveyard Book av Neil Gaiman handlar om en pojke vars hela familj mördas, men Nobody Owens undkommer och uppfostras av spöken och andra varelser på en kyrkogård. Neil Gaiman är alltid kul och jag har väldigt trevliga stunder med den här boken för närvarande, som jag gärna skulle dela med mig av till någon annan.

Dödsritten av Maggie Stiefvater utspelar sig på ön Thisby. Varje år, den första november, går Scorpioloppet av stapeln och någon kommer att dö när öns män deltar i kapplöpning på köttätande vattenhästar. Puck drivs av desperation till att anmäla sig själv till loppet. Jag avundas den som inte har upptäckt Maggie Stiefvater och det här är definitivt hennes bästa.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Tematrio: Julklappstips i sista minuten

 1. Boklysten skriver:

  Jag heter inte Miriam är jag sugen på att läsa!

 2. Lottens bokblogg skriver:

  Jag heter inte Miriam kan man verkligen tipsa om hur mycket som helst.

 3. Åsa skriver:

  Måste se till att få Majgull Axelssons bok läst någon gång… nästa år så! 😉 Tack för tips!

 4. Ugglanoboken skriver:

  The Graveyard book blir jag riktigt nyfiken på och Jag heter inte Miriam är ju den perfekta julklappen!

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har läst Oceanen vid vägens slut av Neil Gaiman och den gillade jag inte alls. men The Graveyard Book låter ju oemotståndlig, helt enkelt!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag gillade Oceanen vid vägens slut och kan tycka att det finns vissa likheter, men jag tror att jag tycker ännu mer om The Graveyard Book 🙂 Den trycker på alla rätta knappar med sin inblandning av folktro och Gaimans humor.

 6. Sanna skriver:

  Vilken jätteintressant trio! Jag blev naturligtvis mycket sugen på den där sista…

 7. Sara Pepparkaka skriver:

  De två första har jag läst. Neil Gaiman är en favoritförfattare.

 8. Lena skriver:

  En trio med böcker som jag vill läsa.

 9. Tycker Dödsritten är så väldigt bra 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.