Tematrio: Önskeklappar

temajulklapp

Nu börjar det närma sig och julstämningen börjar så smått infinna sig. Särskilt om du som jag har bakat pepparkaksmuffins med blåbär.

I  veckans tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre tillskott som känns nödvändiga i vår bokhylla.

Lättare sagt än gjort. Men här har vi ett axplock av vad jag hoppas kommer att ligga under granen:

Delirium av Lauren Oliver är första delen av en trilogi som jag har varit väldigt sugen på sedan förra året. I år hoppas jag att hitta åtminstone första boken under granen så att även jag kan stifta bekantskap med denna dystopiska värld där kärlek anses vara en sjukdom.

Den nya människan av Boel Bermann är ytterligare en dystopi, men en svensk sådan, och handlar om att först föds det inga nya barn. Sedan föds det helt plötsligt barn, men det står snart klart att de inte är som de ska. Otaliga bokbloggare är de som har hyllat den här och jag riktigt brinner av nyfikenhet.

Cross and Burn av Val McDermid är den senaste deckaren om Tony Hill och Carol Jordan. Den förra slutade på ett sådant sätt att jag direkt ville läsa uppföljaren. Nu hoppas jag att tomten kommer med den till mig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tematrio: Önskeklappar

 1. Monika skriver:

  Jag hoppas du får Den nya människan och att du gillar den 🙂

 2. Carro skriver:

  Den nya människan tyckte jag var okej, lite kort kanske.. Delirium är lite samma som Divergent tycker jag, fast inte riktigt lika bra. Men hoppas du både får och gillar samtliga 🙂 Och pepparkaksmuffin? Aldrig hört talas om men lät värt att prova 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag hade nog inte tolkat att Delirium skulle likna Allegiant, utan snarare Uglies (som jag heller inte har läst, men som finns i bokhyllan). Men det låter ju spännande 🙂 Jag hoppas att jag kommer tycka om trilogin när jag väl läser den.

   Kan rekommendera att baka pepparkaksmuffins 🙂 Receptet jag använde mig av fanns i det senaste numret av Bolaget, så det är ju gratis och bra.

 3. Lottens Bokblogg skriver:

  Pepparkaksmuffins lät ju fantastiskt!
  Den nya människan gillade jag, och om jag inte hade halkat efter med McDermids serie så hade nog den stått någonstans på min lista också…

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Kan rekommendera det receptet – det finns i Bolaget 🙂 Men dubbla det inte – oerhört jobbigt att vispa ned 8 deciliter vetemjöl med den noggrannhet som krävs för att det inte ska bli klumpigt…

   Jag hoppas att jag får Den nya människan. Men folk säger att det inte lär bli så mycket böcker till mig i år 🙁

 4. Linda skriver:

  Åh pepparkaksmuffins har vi inte bakat än. Hoppas hinna göra pepparkakskladdkaka:). De två första böckerna har jag på att läsa listan.

 5. Gillar du Den nya människan bara hälften så mycket som jag så har du ändå härlig läsning framför dig 🙂 Delirium ligger i läsplattan, ska inte dröja så länge till innan jag sätter tänderna i den…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.