Topp 10 favorit-TV-serier

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen och jag ska ut på äventyr idag igen. Det är visst något särskilt med tisdagar. Men innan jag åker tänkte jag besvara veckans Top Ten Tuesday, vars ämne är: In honor of Fall Tv, do a tv-themed topic! Top ten favorite tv shows of all time, ten new shows coming out this Fall that are on my radar, tv shows I wish never got cancelled, tv shows I would recommend to book characters, books I wish would be tv shows, ten favorite shows from the late 90’s or early 2000’s, ten tv shows for every fantasy lover, etc.

Jag har faktiskt nästan helt och hållet slutat titta på tv-serier. Just nu strötittar jag på Scrubs och Hart of Dixie, som båda är underhållande men inte direkt favoriter. Utöver det tittar jag och syrran på andra säsongen av Outlander när vi får våra scheman att gå ihop.

Det får således mest bli äldre serier som jag verkligen tycker om och räknar som favoriter.

Torchwood har sina fel och brister, men serien får mig att både skratta och gråta och önska att jag bodde i Cardiff, så att jag kunde muttra ”bloody Torchwood” när de inte alltför diskret åker förbi.

Merlin utspelar sig innan och under den tid då Arthur blir den store konung han är i legenden. Merlin har det inte lätt i ett rike där magi är straffbart med döden. Underbar humor, handling och fina skådespelarinsatser.

Sherlock är ju en av de senaste årens snyggaste och mest genomtänkta produktioner. Benedict Cumberbatch är genial i rollen som Sherlock Holmes och jag kan knappt bärga mig till nästa säsong, även om det känns sorgligt att det troligtvis är den sista.

Supernatural har det egentligen bara gått utför med sedan säsong 5 och inte blev jag helt överlycklig över att det blir ytterligare en ny säsong, men jag är så emotionellt investerad i Sam och Dean att jag kommer följa dem till det bittra slutet. Få karaktärer har berört mig på det sätt som dessa bröder gör.

Highlander: The Series var jag helt besatt av under gymnasiet. Ibland åkte jag hem på lunchen, om jag hade håltimme efteråt, för att kunna titta på sexan. Mycket, mycket bättre än de bedrövliga filmerna, även om Duncan MacLeod kan vara skapligt irriterande.

The Amazing Mrs Pritchard är en brittisk miniserie som jag blev väldigt förtjust i och gärna skulle se om. Mrs Pritchard är fantastisk och hennes kamp för att klara sig i maktens korridorer och behålla sina principer är intressant att följa.

Numb3rs är en av mina senaste besattheter. Med tanke på hur lite jag tycker om matematik, så borde jag inte falla för en serie om en matematikprofessor som löser brott men det har jag visst gjort.

Agents of S.H.I.E.L.D har jag tappat bort lite, men jag har definitiva planer på att återvända till den. Andra säsongen var dynamit och jag hoppas att tredje säsongen är minst lika bra.

Outlander når inte riktigt upp till böckerna för min del, men det är en snygg produktion med duktiga skådespelare. Jag är definitivt beroende och tittar på säsong 2 just nu.

Buffy the Vampire Slayer är helt enkelt fantastisk. En perfekt blandning av humor, drama, action och relationer som gör serien till ren magi. Tål definitivt att ses om ad infinitum.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Topp 10 favorit-TV-serier

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Numbers såg vi rätt många avsnitt av, men den blev tunnare och tunnare.

 2. Monika skriver:

  Jag har ungefär samma förhållande till Numb3rs, men matematik som utövas praktiskt är faktiskt ganska kul. Lite som statistik 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Just att se matten tillämpas i verkligheten är väl det som är riktigt kul med serien 🙂 Alla mattelärare säger att allting är uppbyggt av matematik, men de verkar inte kunna visa på det i undervisningen utan allt blir så teoretiskt…

 3. Boklysten skriver:

  Numb3rs har jag sett några avsnitt av, den är bra.

 4. Det var många där jag också gillar 🙂

 5. Petra skriver:

  Åh, Buffy. Min absoluta favoritserie! <3
  Merlin har jag sett de fyra första säsongerna av, men när det kom till den femte tog det stopp. Jag vågar inte, för det känns som att slutet kommer att krossa mig? Har dock ingen aning om vad som ska hända, men jag har en dålig känsla, helt enkelt. 🙂

 6. Bokhuset skriver:

  Jag håller väl med om Supernatural ( fast det smärtar att säga det ) men precis som du säger så är jag för involverad för att kunna släppa det. Jag är dessutom så fascinerad av deras interagerande med sin fandom. Ett engagemang från båda håll som verkligen är beundransvärt och gör att jag gillar hela SPN-cirkusen, inte bara serien.

  Merlin har jag av någon anledning inte sett, men den finns där på listan.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Sista avsnittet i säsong 5, bortsett från de sista minuterna, är i mitt tycke något av det bästa som har sänts på tv. De har sedan inte riktigt kunna leva upp till det, förmodligen eftersom det alltid var avsett att det skulle sluta där. Nu känns det mest som om de återanvänder samma gamla storylines fast med nya skurkar.

   Merlin är en riktigt underhållande serie 🙂

 7. MissMagic skriver:

  Ser också Merlin, Torchwood, Sherlock, Agents och Buffy. Buffy är lugnt favoriten! LOVE IT! 😀 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.