Topp tio böcker jag vill läsa om i sommar

Topp Tio Tisdag

Då var det tisdag igen och jag känner mig lite pirrig, eftersom läkaren kommer att ringa imorgon och berätta om de senaste provsvaren. Alla har ju varit bra så här långt, men jag är likväl nervös…

Men det är också dagen för Top Ten Tuesday. Denna vecka är det en freebie, så vi får fritt själva välja vad vi ska lista. Eftersom jag har ett sug efter omläsning, väljer jag: Topp tio böcker jag vill läsa om i sommar.

Captive Prince av C. S. Pacat vill jag läsa om eftersom sista boken kommer ut i år och det har gått två år sedan jag läste de två första. Dessutom är jag nyfiken på om något har ändrats nu när ett professionellt förlag har haft ett finger med i spelet.

Dödsritten av Maggie Stiefvater ville jag läsa om i samma stund som jag läste ut. Att jag har hållit ut i två år är väl duktigt?

Boktjuven av Markus Zusak blev vald till den senaste boken i Boktokarna. Jag läste den 2011 och är sugen på en omläsning.

Sagan om Gudagåvorna av Gull Åkerblom var en av mina favoritserier som barn och jag vill läsa om de tre första böckerna.

Sagan om klanen Otori av Lian Hearn älskade jag i yngre tonåren. De första tre böckerna var bäst och det är dem jag vill läsa om.

Hjälten och kronan av Robin McKinley har jag bara svaga minnen av, men den gjorde ändå intryck på mig.

Goda omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman läste jag hösten eller vintern 2011 har jag för mig och det var en av de mest underhållande böcker jag har läst.

The Dark is Rising Sequence  av Susan Cooper lånade jag om och om igen på skolbiblioteket och tröttnade aldrig.

Shannaras önskesång av Terry Brooks var en annan favorit under barndomen/tonåren som jag väldigt gärna vill läsa om.

Gröna draken, vita tigern av Anette Motley  var den stora favoriten under tonåren och fick mig att snöa in på Kina. Boken introducerade mig till Wu Zetian, den enda kvinna som härskat över Kina i sitt eget namn.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

19 svar på Topp tio böcker jag vill läsa om i sommar

  1. Monika skriver:

    Jag fattar inte att du hinner läsa om också, det har jag gett upp alla eventuella planer på 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Det är en del av läggning, kanske jag skulle påstå. För mig känns det orimligt att jag inte skulle läsa/se om något som jag tycker om, annars finns det ingen större poäng med att de tar upp plats hos mig.

  2. Snowglitter skriver:

    Jag har massor jag vill läsa om..ändå kommer det alltid någon nykomling före 😉 önskar jag vore lite duktigare på omläsningar.

  3. Boklysten skriver:

    Jag kan bli sugen på att läsa om vissa böcker, men av ”någon anledning” blir det aldrig så.

  4. Ewelina skriver:

    Jag funderar också på att läsa om Boktjuven 🙂

  5. Chriss skriver:

    Haha, ja, jag håller med Monika, fattar inte att du hinner läsa om! 🙂 Annars tycker jag det är skönt att under sommaren ta sig igenom de där böckerna man har tänkt att man ska läsa, men aldrig kommit sig för … Men ja, du har många bra böcker som jag också skulle vilja läsa om, Sagan om klanen Otori minns jag att jag bara läste första boken i, den kanske man skulle satsa på i sommar?

  6. Bokhuset skriver:

    Goda omen har jag faktiskt inte läst, känns som det börjar bli ett måste?

  7. Johanna skriver:

    Då är det bara att hoppas de är lika bra andra gången. 😉

  8. Maddes bokblogg skriver:

    Boktjuven måste jag ta tag i och läsa!

  9. Lottens bokblogg skriver:

    Roligt tema men som en del ovan så har jag slutat att läsa om. Inte så mycket för att jag inte hinner kanske utan mer för att jag är rädd att det inte ska bli samma upplevelse igen!

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Samma upplevelse kan det aldrig bli. Det jag gillar med omläsning är att jag alltid upptäcker nya detaljer som gör att jag för större uppskattning för verket. Men det är en risk. Anette Motleys bok läste jag för tio år sedan och jag är definitivt inte samma människa som jag var då, så gudarna vete vad jag tycker om den. Sällan har jag avskytt en bok som jag tidigare gillat.

      Andra böcker, till exempel Hjälten och kronan, var det så länge sedan jag läste att jag knappt kommer ihåg dem. Det blir som att läsa dem för första gången.

  10. Pingback: Sommarlov med Kulturkollo #omläsning och #läserjustnu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.