Topp tio böcker på vinterns TBR-lista

Topp Tio Tisdag

Då var det tisdag igen och då var det i vanlig ordning Top Ten Tuesday. Denna vecka lyder ämnet: Top Ten Books On My Winter TBR.

1. Draksjukan av Stefan Arvidsson: Den här boken har funnits med flera listor med en förhoppning om att jag ska få den läst i år. Jag hoppas hinna med den innan nyår.

2. Lavinia av Ursula Le Guin: Den här hoppas jag få läst nu i december. Jag gillade verkligen Changing Planes som jag läste av henne tidigare i år och hoppas att den här ska vara minst lika bra.

3. Den femte sanningen av Doris Lessing: Min mamma stack den här i handen på mig och sa åt mig att jag var tvungen att läsa den. Den står näst på tur i läskön.

4. Uglies av Scott Westerfield: En av de böcker jag har valt ut till min boktolva nästa år. Den här serien har jag varit nyfiken på sedan jag gick i gymnasiet:

5. Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda: En annan bok från nästa års boktolva. Anna Gavalda är en författare jag är väldigt nyfiken på.

6. Mörk jord av Belinda Bauer: En tredje bok från den tänkta boktolvan. Deckare brukar inte vara min grej, men nu har de flesta bokbloggare skrivit så varmt om Belinda Bauer att jag måste ge henne en chans.

7. Ljus ljus ljus av Vilja-Tuulia Huotarinen: Det här är en av de böcker jag ser fram emot mest som kommer ut nästa år. Jag bara måste läsa den!

8. Four: A Divergent Story Collection av Veronica Roth: Även om trilogin är över så behöver vi ju inte helt och hållet skiljas från världen. Den här ser jag väldigt mycket fram emot.

9. Sticka Mochimochi: 20 annorlunda amigurumi av Anna Hrachovec: Jag har ju haft som, kanske outtalat, mål att jag ska läsa ut de julklappar jag fick förra året innan jul i år. Det här är nog den enda som återstår.

10. Ännu för mig okända böcker jag kanske får i julklapp: Räknar med att få åtminstone ett par böcker i julklapp och ska väl läsa åtminstone någon av dem nu i vinter.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Topp tio böcker på vinterns TBR-lista

  1. Gia - Bokfrossa skriver:

    Här var det inte många böcker jag kände igen 🙂

  2. Lotten skriver:

    Ska bli intressant att läsa vad du tycker om Belinda Bauer:-)

  3. Monika skriver:

    Mörk jord upplevde jag inte som en klassisk deckare, man vet både vem, hur, när och varför 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.