Två riktigt bra brittiska miniserier

Nu när terminen är över för denna gång har jag mest ägnat helgen åt att ta det lugnt, läsa och titta lite på TV. Det har kanske inte undgått någon att jag tycker om brittisk TV – var det här jag skrev att jag har tittat på så mycket brittiska serier att amerikansk engelska låter helt fel? – och sommaren brukar alltid vara bra för sådana.

restless7tvf-2-webNu i helgen hade Restless, en miniserie i två delar, premiär på ettan. Det är en spionhistoria vars ”nutid” utspelar sig under 70-talet och berättas genom återblickar till andra världskriget. Under ett besök hos sin mamma får Ruth Gilmartin veta att denna var spion under kriget och att hon nu tror sig på nytt vara i fara.

Hayley Atwell, som spelade Peggy Carter i Captain America, spelar mamman som ung och Rufus Sewell (En riddares historia; Zen) spelar hennes spionchef. Det är mycket snyggt filmat och spännande.

ice-cream-girls-1x01Den andra miniserien jag tittade på nu i helgen var första avsnittet av Ice Cream Girls. Det första avsnittet av tre sändes i onsdags, men jag tittade på Play. Den handlar om två kvinnor som i sin ungdom blev anklagade för att ha mördat en lärare. Den ena gick fri, den andra dömdes. Serena har nu tvingats flytta tillbaka till hemstaden på grund av sin mors vacklande hälsa. Poppy har precis släppts fri från fängelset.

Det är inte så mycket skådespelare jag känner igen i den här, förutom Jodhi May som spelar Poppy. Hon är en skådespelare jag blir glad av att se, även om jag inte är hennes största fan, och hon har spelat i serier som The Amazing Mrs Pritchard (väl värd att se) och Tipping the Velvet (baserad på Sarah Waters roman vid samma namn).

Ice Cream Girls är också väldigt spännande och lite klurig. Jag satt under stor del av söndagsförmiddagen och försökte klura ut hur det låg till. Mördade flickorna verkligen honom, eller var det någon annan? Det ska bli spännande att se hur det ligger till.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Två riktigt bra brittiska miniserier

  1. Bokdamen skriver:

    Håller med, började kolla på båda serierna, lagom långa, och båda var spännande, välgjorda och sevärda 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Restless hade jag lite invändningar mot att avsnittet kändes för långt och kanske skulle ha gjort sig bättre som en serie i tre delar med kortare avsnitt. Men som sagt – spännande, välgjorda och sevärda 🙂

  2. Anna A skriver:

    Tack för tipsen! Älskar brittiska serier men riskerar att missa lite när jag inte har tv. Blir ju lätt att man tittar på det man brukar så missar man nytt såhär. Blir nog lite svtplay för mig ikväll känner jag 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Hoppas det blev svtplay för dig igår och att du tyckte om dem 🙂

      Jag vet vad du menar. Jag upptäckte dem bara av en slump när ettan råkade stå på och jag såg trailern, annars hade jag nog missat dem.

  3. 23minuter skriver:

    Gillar oxå brittisk tv, har faktiskt inte hört talas om Restless men den verkar väldigt intressant! Jag måste helt enkelt se ett avsnitt. Tack för tipset 🙂

  4. Monika skriver:

    Tittade faktiskt på Restless i helgen, den var så klart bra. Precis som brittiska serier brukar vara. Ice cream girls missade jag och hade inte en tanke på att man kunde titta på Play.

  5. Äntligen blir det lite brittisk tv. Jag hörde att Foyle’s War skulle sändas med helt nya avsnitt snart och att även Morden i Midsomer skulle komma tillbaka.

  6. Lottens Bokblogg skriver:

    Älskar engelskt och började kolla på bägge serierna. Är nog än så länge lite mer förtjust i Ice Cream Girls och blev sugen på att läsa en annan Koomson jag har i hyllan…

  7. Ice Cream Girls verkar väldigt spännande. Får se den nån gång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.