Vårlängtan

Johanna har taggat mig till att besvara denna vårenkät. När hon taggade mig i slutet av januari kändes våren väldigt avlägsen och jag njöt av att till sist ha fått vinter, även om jag mest halkade runt och min skor läckte eftersom mina vinterskor är spårlöst försvunna. (Läs: av någon anledning i det insnöade garaget.)

Senare blev jag även taggad av Bokhuset, så nu är det väl läge att jag gör enkäten 😉

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?

Tussilago och videkissar. Överlag längtar jag efter att se blommor och knoppar. Fast å andra sidan var det inte så länge sedan jag såg knoppar: december var en sådan varm månad här att häckarna började få knoppar på nytt!

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?

Jag skulle inte ha något emot om Heder av Elif Shafak fanns på rean.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?

Gilla böcker har en riktig kanonvår vad det gäller utgivning: Livets outgrundliga mysterier av Benjamin Alire Sáenz; Ett folk utan land av Melina Marchetta och I ljusets makt av Leigh Barduo. Så fort jag spanar in en bok på engelska, tycks det som om Gilla böcker direkt hugger och ger ut den på svenska. En annan bok som jag ser väldigt mycket fram emot är Sovarna av Maggie Stiefvater, som är tredje och nästsista delen i Kretsen.

4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/ uppföljare i vår eller senare under året?

Jag skulle önska mig något nytt från Jeanette Winterson. En kvick surfning på Goodreads gör det klart att hon förväntas komma med en ny bok i år, men det är oklart när det sker.

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?

Eftersom jag är klädintresserad så har jag egentligen alldeles för mycket kläder, men även just därför kommer jag nog att införskaffa något. Jag är lite sugen på en scarf i pastellfärger att ha för att ge en klick färg i olika outfits.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?

Leigh Barduo, som jag nämnde ovan, översätts för första gången till svenska och jag har varit riktigt nyfiken på hennes trilogi ett tag.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?

Ärligt talat så håller jag inte alls koll på det.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!

Snön och kylan, faktiskt. Jag tål värme fruktansvärt dåligt. Snö ger dessutom världen en sällsam skönhet och förvandlar de mest ordinära ting till fina fotoobjekt. Men även extraordinära fotoobjekt blir särskilt söta med snö i hela ansiktet:

vinterdag11

Nu är det meningen att jag ska tagga vidare och jag taggar Freja funderar, Den här berättelsen, How hollow heart and full och The Book Readers.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning, okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Vårlängtan

 1. Boklysten skriver:

  ”Kul” att hitta en till som tål snö och kyla bättre än sol och värme!

 2. Johanna skriver:

  Roligt att läsa dina svar 🙂 En ny bok av Winterson kommer på svenska i mars, Skymningsporten, men den kanske du redan har läst på engelska 🙂

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Jag rekommenderar Heder, så om den kommer på rean lägg vantarna på den 🙂

 4. Freja skriver:

  Tack för taggen! Jag tar den och svarar på den i veckan, men jag längtar inte alls efter vår, så jag får se hur mina svar blir 😉

 5. Monika skriver:

  Jag har taggat dig med mustasch-frågorna, men det är självklart frivilligt 🙂
  http://bokslut.blogspot.se/2015/02/i-mustache-you-some-questions.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.