Veckans skörd #12

Igår läste jag ut Mitt positiva liv av Andreas Lundstedt och undrade vad jag skulle läsa härnäst. Just nu har jag ett enormt lässug. Därför var det ju faktiskt tur att det kom en avisering om att jag hade paket att hämta från Adlibris.

Paketet innehöll fem saker. Två saker var kanske inte roliga, men de här tre fick mig att gnugga händerna av förtjusning:

bookhaul

Calling Dr. Laura av Nicole Georges är februaris bokcirkelbok. Den verkar jätteintressant då den handlar om hur hon upptäcker att hennes pappa, som familjen har påstått är död, är vid liv och hur hon hanterar denna vetskap samtidigt som hon funderar över hur hon ska komma ut som lesbisk. Det låter jätteintressant, men den är så oerhört fult tecknad.

Jag räknar inte David Levithans Liten parlör för älskande som ett brott mot mitt köpstopp, utan som en tjuvstart på bokrean. Det är ju en reabok både på Adlibris och Bokus, men jag fick ett erbjudande som gjorde den sexton kr billigare än reapriset så jag passade på lite i förväg. Älskar den hittills!

Något av det roligaste jag vet är att lyssna på John Finnemores Cabin Pressure. Det är en radioserie som man kan hitta alla avsnitt på YouTube, fast tycker man om det tycker jag att man ska köpa serien. Denna lilla box med de tre säsonger, plus julbonusavsnittet, kostade inte så fasligt mycket. Det är mycket skratt för den summan.

Säsong 4 körs just nu på BBC Radio 4, men det går att få tag på de avsnitten på deras hemsida.

kurslit

Lite kurslitteratur till min nästa kurs, som handlar om – wait for it – gruppsykologi! Det har tidigare inte varit ett favoritämne, men de här två verkar väldigt bra. Lite roligt att jag har haft en av de medverkande författarna på första boken som föreläsare. Första gången det händer!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Veckans skörd #12

  1. FULT? Jag tycker Calling Dr. Laura verkar skitläckert tecknat, precis min smak. Gillar att man ser att de är handtecknat med tush gissar jag ^^

    Har inte sett boken på riktigt men på nätet dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.