Veckans skörd #143

Jag fick ett mejl från Swedish Zombie och Mörkersdottir om deras aktuella utgivning. Med det följde också en gratis novell som jag laddade ned:

Bildkälla: Goodreads.

Bildkälla: Goodreads.

Jag vet inte riktigt om jag kommer att våga läsa Kadavernatten av Lova Lovén. Omslaget för tankarna till Jurtjyrkogården av Stephen King, och den är ju ruggig som tusan…

Innan jag fick besked om att jag erbjudits kontrakt på lägenheten, vilket jag var och tecknade i onsdags, så gjorde jag en bokbeställning. Som jag lite halvt ångrade i det läget. Å andra sidan är det böcker jag verkligen vill läsa:

bokus

Dessutom råkade det slumpa sig så att tre av dem kan hjälpa mig med Läs en novellutmaningen.

  • Lips Touch av Laini Taylor är en fruktansvärt vackert illustrerad novellsamling, som jag slukade med en gång nästan. Hon har ett alldeles särskilt sätt att skriva, den goda Laini Taylor.
  • Monstret i natten av Mats Strandberg har jag blivit så nyfiken på genom alla fina recensioner den har fått. Den kommer nog bli läst ganska omedelbart.
  • A Christmas Carol and Other Christmas Stories av Charles Dickens borde passa så här vid jul, men jag vet inte om jag hinner med den. Annars skulle det ju inte sitta fel med en omläsning av A Christmas Carol.
  • A Game of Chess and Other Stories av Stefan Zweig är tydligen en klassiker, men jag har varken hört talas om bok eller författare innan. Men det verkar vara en intressant novellsamling.

Vad tycker du – har jag gjort några fynd?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Veckans skörd #143

  1. Lena skriver:

    Christmas carol har jag också funderat på att köpa. I vilket fall så skall jag kika på den till jul. Har en fin box med flera filmer som baseras på Dickens böcker.

  2. Monika skriver:

    Den där Kadavernatten blir jag mer och mer nyfiken på.

  3. Vilken fin utgåva av Dickens bok du hittat!

  4. Annette skriver:

    A Christmas Carol skall jag åtminstone se inför jul, jag tror att det är den här versionen vi har: http://cdon.se/film/en_julsaga_(1984)_(blu-ray)-12168757 Rekommenderas, den är väldigt fin och välgjord.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag är sugen på att se A Christmas Carol nu till jul, men jag är nog mest sugen på att se versionen med mupparna 🙂 Jag är liiite skadad av min barndom. Fast jag har nog sett den med George Scott och har för mig att den är väldans bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.