Veckans skörd #149 Bokrea, del 1

Då var bokrean här igen och självklart har jag hunnit handla en del. Det är ju tradition att jag masar mig iväg till Akademibokhandeln när de öppnar och så även i år. Även om jag såg ut som en snögubbe när jag kom fram. I år fyndade jag dessa böcker:

 • Inred med vintage av Elsa Billgren har jag bara väntat på att den ska komma på rean. I år kom den till sist!
 • Nalle Puh av A. A. Milne läste jag aldrig som barn, men när jag såg den i katalogen blev jag lite kär. Den står näst på tur att läsas, faktiskt.
 • Elsa Beskows sagoskatt är ju bara för fin. Men det är kanske lite dumt att köpa den med tanke på att jag inte har läst de Elsa Beskow-sagor jag köpte för ett par år sedan.
 • Lolita av Vladimir Nabokov har jag velat läsa hur länge som helst, så nu finns den till sist i min hylla.
 • Alvernas liv av Muriel Barbery var jag ju så fruktansvärt nyfiken på när den kom, så jag kunde ju inte motstå den i år.
 • Alla borde vara feminister av Chimamanda Ngozi Adichie har jag redan läst, men det känns som om jag borde ha den i hyllan.
 • Kodknäckarnas hemliga liv i Bletchley Park av Sinclair McKay är mitt enda impulsköp hittills, men den verkar riktigt spännande.
 • Veckans vego av Sara Begner köpte jag eftersom jag alltid letar efter inspiration till vegetarisk mat att laga. Den här är ju dessutom inriktad mot lättlagad recept.

Jag har också varit och hämtat ut det ena av mitt paket från Internetbokhandlarna. Det andra ska jag försöka hinna hämta i helgen då det ligger på ett annat utlämningsställe. Men dessa böcker har jag fått hem från Bokus:

 • Ännu mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo hade jag på känn att den skulle komma på rean, och då sa jag mig själv att jag skulle köpa den. Voila! Ser fram emot en massa inspiration.
 • Anaché – Myter från akkade av Maria Turtschaninoff är inte den av hennes böcker jag är mest sugen på (det är Maresi), men jag vill verkligen läsa något av henne.
 • Hela härligheten av Margaret Mazzantini är jag nästan lite arg på mig själv över att jag köpte eftersom jag inte tycker att den hade ett riktigt reapris, men jag var ju så sugen… och så är den ju så pass ny också.

Det här lär inte vara det enda jag köper på rean. Jag har ju ett paket från Adlibris som väntar, lade in en beställning på CDON igår och det finns vissa titlar på Akademi som jag är sugen på. Visst behöver jag en tredje utgåva av Alice i Underlandet? Särskilt med Tove Janssons vackra illustrationer…

Nå, vad säger ni – har jag gjort några fynd? Har ni själva fyndat?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #149 Bokrea, del 1

 1. Monika skriver:

  Jag var lite sugen på Nabokov också, vill väldigt gärna läsa något av honom, men jag hoppas att hans Förtvivlan snart är på väg till mig 🙂 Den där Bletchley Park-boken måste jag ha missat, det grämer mig lite.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har alltid varit fruktansvärt nyfiken på Lolita, så jag blev glad att den kom på rean i år 🙂 Hade funderingar på att köpa den på engelska, men det var ett av de där gräsligt sexualiserade omslagen som förlagen av någon anledning väljer att sätta på boken.

   Jag såg den i katalogen, men det var inte förrän jag kom in på Akademi som jag tänkte att jag kanske skulle ta och köpa den.

 2. Nalle Puh är riktigt mysig 🙂 Tror det var ett reaköp för mig med, men ganska många år sen.

 3. Hela härligheten är verkligen bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.