Veckans skörd #66 Mutor

Kursen jag hade tenta i handlade om handledning och coaching. I den bok om coaching vi hade (Coaching: Vad, hur, varför av Susan Gjerde, för den som är intresserad) fanns det tre faser under processen, varav den sista hette Uthållighet. Det gäller nämligen att behålla fokus. En metod som fanns där var det här med belöningar: när den coachade uppnådde ett delmål fick den ge sig själv en belöning.

Så när motivationen började tryta sådär efter två veckors oavbrutet pluggande, tänkte jag att va fan, jag mutar väl mig själv då. Sagt och gjort: om jag pluggade snällt till tentan och skrev klart uppsatsen, skulle jag få köpa en söt klänning och en bok. Nämligen denna bok:

låt vargarna komma

Jag har lyckats avhålla mig från att börja läsa den ännu. I en människa behandlar nämligen delvis samma tidsperiod och om jag läser dem parallellt är jag rädd för att blanda ihop den. Men jag har börjat bunkra upp med näsdukar. Jag tror att jag kommer att gråta en del.

Den ligger på lut härnäst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #66 Mutor

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Jag funderar på att läsa den i sommar. Den lockar i alla fall alldeles väldigt mycket…

  2. Lena skriver:

    Den verkar väldigt bra. Måste ta och läsa den framöver!

  3. Mi skriver:

    Boken är väldigt fin. En blir ju nyfiken på klänning, matchar den boken? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.