Veckans skörd #86

I januari har jag läst åtta hyllvärmare och med det får jag alltså köpa en ny bok. Det har jag gjort. Den har bara inte kommit ännu. Dessvärre var jag i tisdags iväg på föreläsningar till minne av Förintelsen och en av dem var på ett museum, som även hade bokrea. Då köpte jag två böcker:

museum

Jag ska sätta mig ned någon dag och formulera reglerna för mitt köpstopp, men det finns vissa böcker som det känns dumt att gå miste om. Särskilt när jag är riktigt sugen på att läsa dem. Jag fick ett nytt exemplar av Jakten på svenskheten för en tredjedel av priset på Adlibris, och Ytans förvirring tycks vara slutsåld överallt. Det känns inte som om jag ville missa dem.

Och, hör och häpna, jag har faktiskt satt foten på ett bibliotek och lånat böcker. Två bibliotek, faktiskt. Att jag lånar böcker på universitetsbiblioteket är inte så ovanligt, men det är ju mest skolböcker. Så blev det denna gång men jag tänkte även recensera denna på bloggen:

vad är queer

Min uppsats handlar om bisexualitet och identitet, och det här var en bok som en av lärarna rekommenderade för att jag skulle bena ut vissa begrepp bättre kring vilken utgångspunkt jag har gällande kön och sexualitet. Det här verkar vara en bra introduktionsbok.

(Alltså, jag vet ju vilken utgångspunkt jag har. Men jag måste ju kunna backa upp det med referenser.)

Sedan gick jag till det vanliga biblioteket för att låna Boktokarnas bokcirkelbok:

drömbokhandeln

Jag känner mig lite sist på bollen med Drömbokhandeln, men vi hade ju faktiskt till slutet av februari på oss. När jag har läst ut boken jag just nu håller på med ska jag ta itu med denna. Jag har ju varit riktigt sugen på den tidigare!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #86

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Spännande tillskott.
  De där Boktokarna, är det en bokcirkel det?

 2. Monika skriver:

  Drömbokhandeln vet jag fortfarande inte riktigt vad jag ska tycka om 🙂

 3. Lena skriver:

  Drömbokhandeln har jag stående i bokhyllan. Vill läsa den snart, men är rädd att det kommer dröja lite till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.