Veckans skörd #97

Myrorna

Jag var inne på Myrorna och skulle leta efter tre böcker: Patient 67 av Dennis Lehane; Anna Karenina av Leo Tolstoy samt Modernistas nyaste utgåva av Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald. De hade ingen av dem inne, men jag köpte sjuka mängder böcker. Men en del hade jag redan läst.

Vi börjar med några jag har läst:

myrornaläst

Como agua por chocolate av Lara Esquivel har jag läst på engelska och tyckt mycket om, så nu nästa jag hittade den på originalspråk för 5 kronor slog jag till. Johannesnatten av Gull Åkerblom är en barndomsfavorit som jag har läst x antal gånger. Jag hade den tidigare i det nyaste omslaget, men det är något särskilt med de omslag jag läste som barn.

Sedan kan vi ta Niklas Krog:

myrornaniklaskrog

Ytterligare en barndomsfavorit. Jag brukar prata om hans fantasy oftast, men det var denna historiska serie om Alexander den store som gjorde att jag fick upp ögonen för honom. Gudarnas son och Den sista striden vet jag att jag har läs, men om jag har läst Kampen om tronen känns lite osäkert. Nugäller det att hitta andra boken också!

Det blev även några nya skönlitterära böcker:

myrornaskönlitteratur

Mian Lodalen har jag varit nyfiken på under en längre tid. När de hade  Smulklubbens skamlösa systrar och Trekant  för en billig slant kändes det bäst att passa på. De klassiska dystopierna står alltid på önskelistan så när jag fick syn på  Brave New World av Aldous Huxley högg jag till.

Coop

Jag har planer på att flytta hemifrån senare i år och då måste jag ju köpa en del filmer så att jag har dem. Coop hade en del billigt:

coopfilmer

Det har blivit mycket animerat på sista tiden, men det är det jag orkar med. Både Kungfu Panda och Draktränaren är två filmer som jag tycker riktigt mycket om.

Liberead

Jag försökte köpa ett fodral till min surfplatta från ett annat företag, men trots att de hade utlovat att det skulle passa 7″ och 8″ så upptäckte jag att det bara passade 8″ när det kom hem till mig. Raka vägen tillbaka och jag hoppas att det här fungerar eftersom du limmar fast plattan:

fodral

Eftersom man måste klistra fast den, måste jag pyssla lite för att kunna fästa det utan att limma fast den, men det kan nog blir bra.

Discshop

Under valborgshelgen hade Discshop fri frakt på hela sortimentet, så vi passade på att beställa hem lite:

12yearsaslave

12 Years a Slave har jag velat se sedan den hade premiär, och nu fanns den ordentligt nedsatt. Gillar jag den, kommer jag nog vilja läsa boken också.

Och sedan lite Disney:

trassel

Egentligen ville jag köpa Råttatouille, men den var slut så jag tog Trassel. Jag har inte sett hela, men det jag har sett tyckte jag mycket om.

Recensionsexemplar

Jag har fått ett recensionsexemplar från Netgalley:

About a Girl verkar vara en bok för mig när jag har skummat den. Det är dock lite tveksamt om jag kommer få läsa den. Jag har fått ned den till mammas dator, där den går att läsa. Men trots att det är vanlig epub så går den inte att läsa på min Letto. Inte heller får jag den att fungera på plattan. Inte kan jag lägga beslag på mammas dator!

Sedan ligger den här från Modernista och väntar på mig hos posten, och förhoppningsvis ska jag orka hämta ut det idag:

Ni är några som har läst Anna och den franska kyssen, och jag har blivit väldigt nyfiken. Jag hoppas på en mysig läsupplevelse.

Bokus

Bokus har haft vårrea och jag föll för frestelsen när jag höll på att leta efter presenter:

bokusvårrea

Jag fastnade för Mma Ramorswes kokbok trots att jag inte har läst serien. Jag har ännu inte satt mig ned och tittat på recepten, men jag brukar tycka om att prova på nytt.

Jag har inte läst Fixa hemma, bara bläddrat i den, men jag är helt kär. Det finns så mycket smart och snyggt att det riktigt kliar i mig efter att ha ett eget boende där jag kan bygga! Vad sägs om en spegel med förvaring i hallen, en handdukshängare med kokboksstöd och en vägghängd herrbetjänt? Det är bara ett urval bland de fiffiga projekten.

Teckna och måla pinuppor i retrostil är jag lite besviken på efter att ha bläddrat i den, men det blir säkert bra när jag väl sätter igång.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #97

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Vilka härliga tillskott!
    12 years a slave var mycket välgjord. Min make rankade den som en av de bästa filmerna vi såg förra året.

  2. Såg Draktränaren för första gången för en vecka sen ungefär, och älskade den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.