Vinter med Kulturkollo: Dag 24-29

Dag 24 #fullmåne

full moon

Bildkälla: Fanpop.

En av mina favoritmangor är Descendants of Darkness av Yoko Matsushita. Den handlar om shinigami, dödsgudar, som utreder mystiska omständigheter där folk inte dör som de ska. Fullmånar spelar en viktig roll i serien, men kanske framförallt blodmånen som förknippas med skurken Muraki på bilden. Obehagligare filur får en leta efter.

Tyvärr lär jag aldrig få veta hur det går. Matsushita skadade handen, vilket ledde till ett långt uppehåll i serien. När hon väl kom igång igen hade det amerikanska förlaget som gav ut serien gått under. Det känns sorgligt och surt, men så är livet ibland.

Dag 25 #vinterdvala

IMG_20160125_100553

I måndags ville jag inget hellre än att gå i vinterdvala och krypa ned under täcket, tillsammans med Nana och Majken som jag fick under tiden jag var sjuk. Istället fick jag en något sånär produktiv dag, vilket känns toppen.

Dag 26 #vinterläsning

vinterfolket

Jag tycker att Vinterfolket av Jennifer McMahon är ganska perfekt vinterläsning. Särskilt om det snöar ymnigt utanför fönstret och vinden viner. Men då gäller det att inte vara lättskrämd.

Dag 27 #frusen

IMG_20160127_085901

Jag har gått från att knappt frysa något alls till att vara extremt frusen av mig. En tur ut i vinterkylan leder till att jag hackar tänder i timmar efteråt. Men i år har jag kommit på en lösning: cosy socks. Är mina fötter riktigt varma, så fryser inte resten av mig. Så jag har ett antal cosy socks av olika modeller som jag roterar mellan för att slippa frysa fullt så mycket. Jag älskar mina cosy socks.

Dag 28 #norrsken

norrsken

Bildkälla: Goodreads

Det här ordet orsakade mig en del huvudbry, tills jag kom ihåg att jag är nyfiken på Frida Skybäcks serie om systrarna Stiernfors. Det är många bokbloggare som har lovordat den. Och passande nog heter första delen i serien Norrsken.

Dag 29 #vinterfåglar

vinterfåglar

Bildkälla: Bokus.

En bok jag suktar väldigt mycket efter är Vinterfåglar av Lars Jonsson. Den verkar så himla fin.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.