Hett i hyllan #24

hettihyllan

Varje januari sker något inom mig som får mig att gå på upptäcksjakt i mina hyllor. Allting verkar nytt och spännande. Så många böcker pockar på min uppmärksamhet att jag blir alldeles snurrig. Då är det tur att Monika driver Hett i hyllan, som jag tänker hänga på då och då. Så här skriver hon:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den första bok jag tänkte presentera är ett mysterium att den fortfarande är oläst:

Bildkälla: Libris.

Jag köpte Marilyn Monroe: En berättelse i bilder av Marie Clayton på bokrean 2013. Året innan hade jag blivit helt förälskad i Fragment, som byggde på dagboksanteckningar och dikter som Marilyn själv hade skrivit. Jag greps av Marilyn Monroe-feber och kunde inte bärga mig innan jag fick ge mig på den här.

Och vad hände? Den blev stående! Fullständigt obegripligt. Jag har ju sneglat längtansfullt på den år efter år, men det har hela tiden kommit en massa annat emellan.

Men i år ska bli året. Året då jag till sist läser den här.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Hett i hyllan #24

  1. MissMagic skriver:

    Känner igen mig! Har också varit jättepepp på böcker som sen bara blivit stående. Men en dag ska de bli lästa! Oh ja! ^^;;

    Åh är ett stort Marilyn-fan och älskade Fragment. Har många bilderböcker med Marilyn men inte just den du nämner… Blir sugen på att kolla upp 🙂

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Just den här har nog blivit stående eftersom den är lite otymplig (stor och relativt tung med tanke på alla bilder).

      Fragment fick mig att inse att bilden som lever kvar av Marilyn Monroe kanske inte stämmer överens med den som hon faktiskt var. Att hon var allvarsam och ganska smart. Den öppnade ögonen på mig.

      Tyvärr tror jag att den här är slut hos förlaget numera, så det blir att leta secondhand om du vill få tag i den.

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Usch så många inlägg det skulle bli om jag hakade på.. men någon gång kanske.

  3. Monika skriver:

    Det där är en intressant person, jag kan förstå att man blir lite… besatt 🙂 Men så är det ju det där problemet med att det finns så himla många böcker att läsa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.