X-Men Apocalypse

x-men apocalypse

Regissör: Bryan Singer
Manus: Simon Kinberg
Skådespelare: James McAvoy, Michael 
Fassbender, Jennifer Lawrence, 
Oscar Isaac
Produktionsår: 2016
Längd: 144 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON, Discshop

I det antika Egypten levde en gång En Sabah Nur, världens första och kanske mest kraftfulla mutant. Han dyrkades som en gud och tog krafter från andra mutanter för att bland annat bli odödlig och osynlig. Ett förräderi försänker honom i dvala och när han vaknar efter tusentals år, blir han djupt besviken på den nya värld han möts av. Han rekryterar flertalet mutanter, bland annat en förkrossad Magneto, för att rensa världen på människor och skapa en ny världsordning där han själv regerar. Ställda inför detta hot måste Mystique med hjälp av professor X leda ett team av unga X-Men för att rädda mänskligheten från total undergång.

Jag hade låga förväntningar på X-Men: Apocalypse, vilket gjorde att jag togs med total överraskning av hur mycket jag tycker om den. Kanske beror det på att flertalet av mina favoritmutanter är med (Nightcrawler, Angel, Psyloche), kanske beror det på att Michael Fassbender och James McAvoy verkligen gör bra ifrån sig i sina roller som Magneto och professor X. Jennifer Lawrence får göra en liten repris av en Katniss-liknande roll när hon ska försöka inspirera den yngre generationen till att slåss mot en tämligen övermäktig fiende.

Oscar Isaac går knappt att känna igen under allt smink i sin gestaltning av En Sabah Nur, men han gör en riktigt obehaglig rolltolkning av en person som verkligen tror sig ha rätt att härska över allt levande. Det som förmodligen fångar mig mest med X-Men: Apocalypse är den relation som byggs upp mellan professor X och En Sabah Nur, hur den ursprungliga mutanten ser alla sina problem lösas genom professorn. Det byggs upp en riktigt obehaglig kemi mellan dem.

Som vanligt tycker jag att X-Men: Apocalypse bjuder på en snygg produktion. Snyggt foto, snygg kostymering, bra användning av specialeffekter. Överlag är detta en spännande film som jag gärna ser om i framtiden.

 

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på X-Men Apocalypse

  1. Pingback: Månadsrapport: April 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.