15 böcker: Bok 2

2 … har med en tid jag saknar att göra.

En av de få saker jag saknar med barndomen är att ha tid att läsa hur länge jag vill, utan att få dåligt samvete. Jag saknar resorna till biblioteket en gång i veckan med skolan, där jag lånade minst 11 böcker. Till nästa gång var de alla utlästa och jag lånade ett tiotal nya.

Jag lånade inte nya böcker varje gång. Utan jag hade ett par favoriter som jag lånade om gång på gång:

Jag letar som en galning efter Trettonde natten och Blodröda rum av Eddy C. Bertin, därför att jag läste dem så många gånger som barn att jag kommer ihåg dem så väl. Jag vill se om de är lika bra som jag minns dem. Men det är som om de vore spårlöst försvunna. Utraderade från världshistorien.

Gudarnas son var den första bok av Niklas Krog som jag läste och den innehåller en scen som jag fortfarande minns så väl, även tio år senare.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.