A Whisker Away

Omslagsbild A Whisker Away

Originaltitel: Nakitai watashi wa neko wo kaburu
Regissör: Junichi Sato och Tomotaka Shibayama
Manus: Mari Okada
Skådespelare: Mirai Shida, Natsuki Hanae
Produktionsår: 2012
Längd: 104 minuter

Miyo Sasaki är en udda flicka, plågad av sin föräldrars skilsmässa och föga omtyckt av sina skolkamrater. Att hon är förälskad i klasskamraten Kento Hinode är ingen hemlighet. Men han tycks inte ha något annat än förakt till övers för henne. Under en festival möter Muge, som hon kallas, en maskförsäljare och får en kattmask i sin ägo. Med hjälp av den kan hon närma sig Hinode, får hans uppmärksamhet, i kattform och blir alltmer förälskad i honom. Men gränsen mellan katt och människa börjar suddas ut, och snart befinner sig Muges liv som människa i fara. Kanske svävar rentutav hennes liv i fara.

A Whisker Away är en Netflixproducerad anime. Jag blev lite överraskad över att de hade gett sig på att göra anime, men måste erkänna att resultatet blev klart godkänt. Animationen är snygg och karaktärsdesignen söt. Särskilt Muge som katt. Miljöerna är skickligt tecknade med djup och detaljer som gör att man kan förlora sig i dem. De japanska röstskådespelarna är skickliga och soundtracket matchar filmens stämning.

Karaktärerna i A Whisker Away är sådana som är välbekanta från anime. Muge är den kufiska, energiska tjejen som alltid tycks glad, men som bär på en inre smärta. Hinode är den allvarlige, intelligente eleven som har stor press på sig hemifrån, samtidigt som han nödvändigtvis kanske inte vill följa den väg familjen har stakat ut för honom. Relationen som växer fram mellan dem tecknas fint. Det här är en mysig, varm film som får dig att känna dig varm i själen.

Men A Whisker Away bjuder också på spänning och magi när de måste försöka rädda Muge. Antagonisten i filmen är också en välbekant figur, en sort trickster som lurar människor och katter för att själv få evigt liv.

A Whisker Away är en mysig film som gör en alldeles varm inombords.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på A Whisker Away

  1. Pingback: Månadsrapport: Juli 2020 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.