All the Crooked Saints av Maggie Stiefvater

Författare: Maggie Stiefvater
Förlag: Scholastic (2017)
Antal sidor: 313 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus
Pocket | Adlibris, Bokus

Pilgrimer vallfärdar till Bicho Raro. Alla med förhoppningen om att motta ett mirakel. Alla med fruktan vad det ska krävas för att få det. Familjen Soria står i centrum för dessa drömmar och förhoppningar med sin förmåga att utföra ovanliga mirakler. Tre unga kusiner i familjen längtar efter förändra framtiden: Beatriz, flickan utan känslor, som bara vill vara fri nog att undersöka sina tankar; Daniel, Bicho Raros nuvarande helgon, som utför mirakler för alla utom sig själv; och Joaquin, som ägnar nätterna åt att driva en piratradiostation under namnet Diablo Diablo. De söker alla efter ett mirakel. Men miraklen i Bicho Raro är sällan vad du förväntar dig.

Maggie Stiefvater är, som ni alla vet, en av mina favoritförfattare. Därför har jag sett mycket fram emot All the Crooked Saints. Här ger hon sig i kast med magisk realism. Öknen som omger Bicho Raro är ett levande väsen, som älskar och slukar. Miraklen är manifestationer av människors inre mörker. Allt har vävts samman med stor skicklighet och den träffande penna som gjorde att jag förälskade mig i hennes skrivande, men ändå övertygar det mig inte helt.

En del av det hela är säkert att berättarperspektivet i All the Crooked Saints känns avståndstagande. Vi betraktar karaktärerna utifrån, kryper aldrig riktigt in under skinnet på dem, vilket gör att de aldrig riktigt berör. Jag har svårt att engagera mig i berättelsen. När jag väl kommer in, då det känns som om den har börjat ta fart, så är boken slut.

Ändå är All the Crooked Saints en fantasifullt sammanflätad historia som dröjer sig kvar hos mig, minnet av öknen och miraklen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.