Allt jag önskade av Lucy Dillon

Författare: Lucy Dillon
Originaltitel: All I Ever Wanted
Översättare: Ann Björkhem
Förlag: Bonnier Pocket (2018)
Antal sidor: 439 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Caitlins liv är en enda röra. Tystnaden mellan henne och maken Paul har vuxit sig allt djupare, och äktenskapet knakar alltmer i fogarna. Den enda lösningen tycks vara att separera. Men deras fyraåriga dotter Nancy slutar att prata när pappa flyttar hemifrån. Deras lilla solstråle som alltid pratade oavbrutet är förändrad. Nancys faster, Eva, är sedan några år tillbaka änka. Fortfarande är sorgen djup när hon tvingas gå vidare utan sin man och utan att ha förverkligat drömmarna hon gav upp för hans skull. Hon känner sig ensam, men hennes två livliga mopsar är en tröst i sorgen. När Eva går med på att låta Caitlins barn komma och bo hos henne några gånger i månaden förändras tillvaron för alla inblandade. Både Caitlin och Eva ser plötsligt sina äktenskap i ett nytt ljus, vilket leder dem till att upptäcka vad de egentligen innerst inne vill.

Med Allt jag önskade lyckas Lucy Dillon väva en trovärdig berättelse om sorg, outtalade förväntningar och hur vi människor verkligen trasslar till det för oss. Caitlin är en impulsiv, men godhjärtad person, som upplever att hon har svårt att leva upp till den bild som maken Patrick har av henne. Under bokens lopp växer hon och inser att hon måste ta mer ansvar, istället för att vänta på att andra ska lösa komplikationerna åt henne.

Kanske är det dock Eva jag faller mest för i Allt jag önskade. En kvinna som fortfarande befinner sig i djup sorg och som ställs inför kravet att läsa sin berömde makes dagböcker för att eventuellt kunna ge tillstånd för utgivning. Hur hon trovärdigt går igenom stadier av sorg är skickligt tecknat. Men Dillon vinner som alltid på teckningen av vänskapen mellan hundarna och människorna. Särskilt Bumbles och Nancys vänskap får mitt hjärta att klappa lite varmare.

Allt jag önskade är mysigt feelgood när det är som bäst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Allt jag önskade av Lucy Dillon

  1. Gillar allt jag läst av Dillon men den här har jag inte hunnit med ännu. Ser fram emot den!

  2. Annette skriver:

    Den är riktigt mysig, precis som det fantastiska omslaget!

  3. denna Dillon har jag inte läst än

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.