Amigurumi Animal Friends av Michele Wilcox

amigurumi animal friends

Författare: Michele Wilcox
Förlag: Annie’s (2014)
Antal sidor: 32 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Amigurumi Animal Friends är en mönsterbok för stickade amigurumis. Alla mönster är designade av Michele Wilcox. Temat är, som titeln antyder, olika former av djur och stickaren får möjlighet att göra gulliga figurer såsom Ugglan Oliver, Nallebjörn och Nyfiken Katt. Inom sina tunna sidor rymmer den mönster för att sticka nio nya vänner.

Jag fick Amigurumi Animal Friends i julklapp för ett par år sedan, efter att ha sett den på lite olika nätbokhandlar, men har inte kommit mig för att sticka något från den förrän nu. Den främsta anledningen till att jag ville ha den var för att den innehåller mönster till kläder också, samt att den såg ut att innehålla flera söta mönster. Det är också min första stickbok på engelska, men eftersom de brukar innehålla stickskolor i början tänkte jag att det inte skulle bli några problem.

Fel. Amigurumi Animal Friends är en av de få amigurumiböcker som faktiskt inte innehåller någon stickskola, vilket jag tycker är en allvarlig brist. Särskilt när den påstår sig rikta sig till nybörjare också. Istället får en sitta och googla för att hitta instruktioner, vilket jag tyckte var lite enerverande. Att ha med en liten stickskola tar inte så mycket plats och är definitivt läsarvänligt.

Dessutom håller jag inte riktigt med Wilcox om utförandet av mönstren. Av någon anledning ska mönstren i Amigurumi Animal Friends enligt beskrivningen stickas i rader och sedan sys ihop. Personligen tycker jag att det är befängt och lade upp antalet maskor på fyra stickor och stickade runt istället. Som ni kan se på min nallebjörn så blir ju formen fortfarande rätt och du slipper att sy ihop figuren efteråt. Att sticka i rader känns onödigt omständligt.

nalle

Sedan är det ju förstås en smaksak, men det är få av mönstren i Amigurumi Animal Friends som jag känner att jag vill göra. Det är faktiskt bara ugglan, ekorren, hönan och nallebjörnen som jag tycker är riktigt söta. Kanske lite lustigt eftersom alla figurer egentligen följer samma grundmönster.

Nu är inte det meningen att jag ska totalsåga Amigurumi Animal Friends. Om en bara är beredd på att googla lite termer och sådant, så är det en bok med lätta mönster för nybörjare och lite skickligare stickare. Det finns säkert något mönster som kan inspirera.

betyg3

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Amigurumi Animal Friends av Michele Wilcox

  1. Pingback: Månadsrapport: Maj 2016 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.