Blended

blended

Bildkälla: Discshop.

Regissör: Frank Coraci
Manus: Ivan Menchell och Clare 
Sela
Skådespelare: Drew Barrymore, Adam 
Sandler
Produktionsår: 2014
Längd: 117 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | Discshop
DVD | CDON, Discshop

Lauren är skild med två pojkar. Jim är änkling med tre flickor. En katastrofal blindträff senare är de ense om en enda sak: de vill aldrig ses igen. Men slumpen vill annorlunda. När Laurens bästa väns lyxsemester med den nya kärleken faller igenom får Lauren hennes plats. Oberoende av henne får Jim den andra platsen, vilket tvingar de båda familjerna att dela hotellrum. Under semestern i Sydafrika kommer Jim och Lauren varandra allt närmre, och barnen drar definitivt nytta av det spirande förhållandet.

Ett varningstecken för mig när det gäller film brukar vara att Adam Sandler innehar en huvudroll. Det brukar innebära katastrof. När vi råkade bläddra bland kanalerna och Blended kom på var vi därför lite vaksamma. Men det verkade bra, så vi bestämde oss för att se den trots allt. Ständigt lite beredda på att det när som helst kunde bli hur dåligt som helst.

Det ögonblicket kommer aldrig. Blended är en varm, ömsint, allvarlig och underhållande film. Visst att humorn ibland är slapstick, men det går aldrig riktigt över gränsen. Vissa saker finner jag inte roliga, eller ens begripliga, som det här med att Jims döttrar skulle vara överdrivet maskulina bara för att de har kortklippt hår. Men det finns saker som får mig att skratta gott och hjärtligt under filmens lopp. Som med alla komedier får en ta det dåliga med det roliga.

Jag hade räknat med att Blended skulle bli pinsamt dålig när de anländer till Sydafrika, men trots att det är lite stereotypt porträtterat så känns det som ett sätt att driva med stereotyperna. Ett sätt att driva med att folk tycks tro att Afrika är ett enda land istället för en kontinent.

Blended är en film som får mig att må bra. Den känns uppriktig i sitt sätt att skildra två ensamstående föräldrar och de svårigheter som de ställs inför, dels att försöka hålla samman sina familjer, dels att hitta kärleken på nytt. Drew Barrymore och Adam Sandler gör båda riktigt fina prestationer som den något rigida perfektionisten Lauren och den lite mer avslappnade Jim. De har rätt så fin kemi.

Blended är en oväntat varm och rolig film som lämnar efter sig en känsla av välbefinnande. En riktig feelgoodrulle, helt enkelt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Blended

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Jag brukar också bli lite vaksam när det gäller Adam Sandler, men det här lät ju inte helt fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.