Bokbloggsjerka: Platsbristen är ett faktum

BokbloggsjerkaDå var det fredag igen, och trots att jag blir så trött att jag somnar av minsta lilla, så har jag pluggat lite denna vecka. Jag har suttit varje dag och jobbat varje dag, och det är kul att analysera intervjuerna.

Men nu är det veckans jerkafråga som gäller: Hur du får plats med alla böcker?

Det korta svaret är: det gör jag inte.

Trots att jag har gett upp det här med sortering, bortsett från att jag försöker låta författare stå tillsammans, och knökar in böcker där de får plats, så har jag bok- och filmtravar på golvet IGEN. Och nu får jag verkligen inte plats med ytterligare en bokhylla i mitt rum på 12 k².

Jag rensar ut i princip alla böcker som har fått en etta, ibland en tvåa, och får lite plats på det viset. Inte tillräckligt, men lite.

När jag flyttar hoppas jag på en femrummare: ett sovrum (jag kommer att ha en bokhylla därinne), ett gästrum, ett vardagsrum (där det kommer finnas några hyllor), ett bibliotek och ett arbetsrum, som kommer att ha någon hylla för att få plats med skrivhandböcker och psykologiböcker.

Tanken är att jag ska ha någon form av sortering i hyllorna. Alfabetisk ordning. En hylla för facklitteratur, skönlitteratur ska stå för sig själva efter inbundet och pocket, en hylla för barn- och ungdomsböcker, en hylla för olästa böcker… I köket tänkte jag ha mina kokböcker.

Som ni märker, så drömmer jag om mer plats!

Är du nyfiken på Sarah Waters eller hemskt sugen på att läsa hennes senaste, Hyresgästerna? Du är väl medveten om att jag lottar ut två ex? Men nu är det bara två dagar kvar, så det gäller att passa på!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

40 svar på Bokbloggsjerka: Platsbristen är ett faktum

 1. med lite fantasi hittar jag ofta ett litet ledigt hörn nånstans 🙂
  Och hur sorterar man sina böcker??

 2. Monika skriver:

  Jag vill inte krossa dina drömmar, men det hjälper inte att bo i en femma… 😉

 3. anettesbokboble skriver:

  Jeg håper alle dine bokdrømmer snart går i oppfyllelse 🙂

 4. Sanna skriver:

  Finns det plats så fylls den snabbt upp, men det är ju hela meningen också! Jag har börjat klura på om det inte går att använda taket på ett bättre sätt…

 5. Lena skriver:

  Hos oss finns nästan ingen väggyta kvar att ställa böcker och det är fullt med film och böcker överallt. Jag har rensat mycket de senaste åren och flera lyckliga läsare har fått böcker som de velat ha av mig.

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  hoppas att du snart får all den där platsen när du nu har så fina planer!

 7. Robert W skriver:

  Jag bor i villa på 170 kvm. Inte tusan hjälper det.

 8. Boklysten skriver:

  Fem rum! Jag flyttade från 2 rum till 5 rum, men det hjälpte inte – det är nästan mer fullt nu än när jag bodde i lägenhet.

 9. Helen skriver:

  Sedan är det nog en fara i att flytta till större, man köper kanske på sig ännu mer för att man tror att utrymmet räcker till så många fler böcker! Men jag hoppas att du får din dröm uppfylld! Jag drömmer om något liknande! Ett hus av något slag hade inte varit fel, inte bara för böckerna utan även för alla djurens skull som vi delar hem med!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jo, men visst! En annan anledning till att jag vill bo så stort är att jag vill ha två hundar och att, även om det är små hundar jag tänker mig, att de ska ha gått om utrymme att röra sig på.

 10. Ack ja. Så många vi är som har detta överflödsproblem!!!! Men det är känslorna som tar över, inte sant?

 11. Lottens bokblogg skriver:

  Det korta svaret instämmer jag i. Sen är problemet att ju mer plats man skaffar desto mindre gör man sig av med böcker och sen blir det platsproblem…

 12. Maddes bokblogg skriver:

  Drömmer också om mer plats!

 13. Hundar är bra sambos! De klagar aldrig på att man har för mycket böcker 😉

 14. [Anna] skriver:

  Mina är sorterade så olästa har två egna bokhyllor, ungdomsböckerna en egen, barnböckerna i dotterns rum osv 🙂

 15. Ewa K skriver:

  Underbart med drömmar, de kan slå in 🙂

 16. Marie Eggimann skriver:

  Jag har massa plats, vill du hyra? Men det ska se snyggt ut för övrigt med.
  Kan ju inte ha bokhyllor överallt, eller?

 17. Åsa skriver:

  Goda föresatser! Drömma måste man få göra. 😉

 18. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag drömmer också om ett jättestort bibliotek med ett hus till..

 19. Anna A skriver:

  Ja det där med sortera är alltid svårt tycker jag. Och det där med en femma låter lockande. Jag är helt med på hur du tänker där 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.