En storstilad återkomst: Hyresgästerna söker nytt hem

Jag blev utskriven från sjukhuset igår eftermiddag (whoo!) och det är visserligen bara på prov. Djupdyker mina värden igen så är det jag som åker igen direkt. En massa provtagning i min framtid, och jag är svårstucken som få. Mina handleder är vandrande blåmärken efter försök att sätta i en artärnål, en idé som vi snabbt skrotade. Högerarmvecket ser för djävligt ut och mina ben har blivit stuckna de med.

Men det är ju något att fira, onekligen. Och det står en kartong vid fotänden av min säng med lite godsaker i den som jag vill dela ut till er: jag har två ex av Hyresgästerna som saknar hem. Dessa tänkte jag lotta ut

hyresgästerna

London 1922. Kriget har vänt upp och ner på allt och svept med sig pojkar och män. De kvinnor som nu måste leva vidare gör det i en helt ny värld – som också bjuder nya friheter …

I ett stort hus i den burgna Londonförorten Camberwell bor Frances Wray med sin mor, mrs Wray. Deras liv har förändrats drastiskt. Familjens män har stupat och för att klara hyran blir mor och dotter nu tvungna att ta in hyresgäster. Ett ungt par ur den lägre tjänstemannaklassen, Lilian och Leonard Barber, flyttar in. In kommer den nya världen och dess sociala spänningar. Och när Frances, som är en modern kvinna med moderna idéer om kärlek, kommer allt närmare Lilian, påbörjas ett kammarspel som ska explodera med oförutsedda konsekvenser som följd.

Sarah Waters är tillbaka med en mästerlig roman om passion, svartsjuka och brott i tjugotalets London. Hyresgästerna är en bladvändare av en världsförfattare i sitt absoluta esse.

När jag läste Hyresgästerna tidigare i år skrev jag: ”The Paying Guests börjar en aning stillsamt, kanske för att få till den där stämningen som Sarah Waters är så unik på att fånga. Genom att beskrivna det nedgångna huset på Champion Hill lyckas hon även skildra människorna. Känslan som genomströmmar mig är en känsla av att ha blivit lämnad kvar, att livet inte har blivit som Frances hade tänkt sig och att hon känner sig fångad, att de lever tillsammans med spökena av de familjemedlemmar som har dött. Det är snudd på klaustrofobiskt.” Sarah Waters har levererat ytterligare en högklassig roman, så jag tycker definitivt att du ska vara med i tävlingen.

Regler

Läs dessa noga. I vanliga fall är jag snäll och brukar låta människor som inte följer instruktionerna vara med i utlottningarna ändå, men då gäller det mina egna böcker eller pengar. Denna tävling är sponsrad av Natur och Kultur, vilket innebär att jag kommer vara hårdare. Följ reglerna till punkt och pricka, så slipper jag vara en grinig surtant och du kanske kan bli den lyckliga vinnaren av ett ex av Hyresgästerna.

 1. Tävlingen pågår fram till söndagen den 10 maj klockan 23.59. Vinnarna dras under måndagen därpå. Så tävlingen pågår ganska länge, med andra ord.
 2. Skriv en kommentar till detta inlägg där du motiverar varför just du ska vinna ett ex. Detta ger dig en lott.
 3. Gilla bloggens facebooksida eller följ bloggen på twitter. Detta ger dig två lotter.
 4. Sprid nyheten om tävlingen. Detta kan ske genom att du skriver om tävlingen på din blogg, delar på facebook (tänk på att inlägget ska vara offentligt så att jag kan se det) eller skriver på twitter. Detta ger dig tre lotter.

Lycka till!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

37 svar på En storstilad återkomst: Hyresgästerna söker nytt hem

 1. Robert W skriver:

  Jag vill gärna vara med i utlottningen. Jag är en sådan som slaviskt följer TV-serier som Downton Abbey och Mr Selfridge. Älskar helt enkelt serier som handlar om England under den tidsperioden. Så det här tycks verkligen vara en bok för mig.
  Till yttermera visso har jag nu klickat på gilla-knappen för denna blogg på Facebook och dessutom omnämnt utlottningen på min egen blogg:
  http://skrivrobert.blogspot.se/2015/04/utlottning-hos-crm-nilsson.html

 2. Helen skriver:

  Sara Waters är något av en favorit här hos mig och jag hade gärna läst hennes nya bok. Just nu hade den passat perfekt då jag nästan drunknar i studierna och tillhörande faktaböcker ( skriver en uppsats i Historia 3) Då hade Sarah Waters bok passat fint som morot för att orka de sista få veckorna! Bara 5 veckor kvar nu!

  Jag har skrivit om tävlingen på bloggen och jag gillar redan dig på Facebook!

  http://midnattsord.blogspot.se/2015/04/tavling-hos-crm-nilsson.html

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Spännande med uppsats i historia! Hoppas det går bra för dig 🙂 Jag håller ju också på med min uppsats, fast i psykologi, och det går rätt bra, men det känns tveksamt om jag ska kunna lägga fram den i juni.

   Då får du tre lotter i dragningen. Lycka till! 🙂

 3. Lena skriver:

  Jag skulle jättegärna vilja vinna denna bok eftersom jag älskar att läsa böcker som utspelar sig i England, eftersom historiska romaner är en av mina favoritgenres och eftersom det var otroligt länge sedan jag läste något av Sara Waters. Har gillat och följt bloggens facebooksida sedan länge och har nu även tipsat om tävlingen på min blogg.

 4. Monika skriver:

  Jag skulle gärna vilja vinna den här boken eftersom jag gillar Sarah Waters och historiska romaner. För så där 20 år sedan läste jag nästan bara historiska romaner och jag vill gärna hitta tillbaka dit.

  Din blogg följer jag redan på Facebook och jag har delat det här inlägget där. Hoppas jag. Säg till om det inte är rätt för jag har ingen aning 🙂

 5. Johanna skriver:

  Spännande tävling. Jag läser den just nu som e-bok, och eftersom jag redan har den är det ju ingen idé att haka på utlottningen ;). Krya på dig!

 6. Lyrans Noblesser skriver:

  Jag gillar Waters sätt att skildra relationer och hennes fokus på HBTQ. Dessutom gillar jag hennes historiska miljöskildringar och hennes sätt att bygga upp historierna till olidlig spänning innan allt kreverar. Jag gillar redan din sida på Fejjan och har delat inlägget på min Facebooksida.

 7. Lottens bokblogg skriver:

  Jag vill vara med:-)
  Gillar redan din blogg på fb och twitter. Har delat den på bloggens sida på FB (som jag tror du följer?).
  Jag älskar den här typen av böcker (och filmer) där levnadsöden binds ihop och just Sarah Waters har jag varit nyfiken på ett tag nu. Det känns som en bekantskap jag vill göra.

 8. violen skriver:

  Ja, den vill jag gärna läsa… men som du ser här

  http://violensboksida.bloggplatsen.se/2015/04/23/11079912-utlottning-hos-c-r-m-nilsson/

  har två andra av henne försvunnit från min blog…hur har det gått till? Vill länka till dem ju……:-(

 9. Den här boken är jag definitivt lite sugen på att vinna, kanske främst för att jag en tid har varit lite nyfiken på författaren. Det är alltid trevligt att stifta nya bekantskaper med författare och böcker.
  Jag har tipsat om tävlingen på min blogg och jag gillar dig sedan länge på facebook.
  Mitt inlägg på bloggen skickar jag med en länk på.
  http://fantastiskaberatterlser.blogspot.se/2015/04/utlottning-av-hyresgasterna.html

 10. Irene Helmersson skriver:

  Är gärna med i utlottningen och hoppas på tur!
  Historiska romaner är något jag gillar och speciellt de som utspelar sig i England. Det lilla jag läst om boken låter spännande. 🙂

  Jag gillar bloggen på Facebook och har delat inlägget här: https://www.facebook.com/irene.helmersson.7?fref=nf

 11. Boklysten skriver:

  Jag är stormförtjust i berättelser från den här tidsperioden i England så redan det gör att jag mer än gärna skulle vilja läsa boken. Och jag har inte läst något av den här författaren tidigare så det vore kul att få prova på något nytt.
  Gillar sedan tidigare bloggens Facebooksida och har tipsat om utlottningen på min blogg http://boklysten.blogspot.se/2015/04/utlottning-hos-crm-nilsson.html

 12. Marie Eggimann skriver:

  Följer dig på facebook och twitter redan men har skrivit ett inlägg här;
  http://eggetbok.blogspot.se/2015/04/utlottning.html
  Jag skulle vilja vinna denna för jag helt enkelt gillar böcker som utspelar sig kring 1 och 2:a världskriget.
  Mia

 13. Maddes bokblogg skriver:

  Vill gärna vara med och tävla! Det här är en bok jag hört mer och mer om och som bokälskare så väcks min nyfikenhet. Har inte läst något av den här författaren tidigare så det hade varit jättekul att få läsa den här boken.
  Följer dig på facebook redan och har tipsat om tävlingen här: http://bokgodis.blogspot.se/2015/04/tavling.html

 14. Mandelhjärta skriver:

  Hej!
  Jag blir gärna med i utlottningen. 🙂 Boken står på min önskelista faktisk. Jag har läst ”Främlingen i huset” innan, och tyckte om den. Gillar England, tidsepoken, beskrivningarna av människor och miljöer, spänningen… (Som flera ovan följer också jag tv-serierna ”Downton Abbey”, ”Mr.Selfridge”, ”The Paradise”, osv.) 😉
  Jag har gjort reklam för tävlingen på vänster sida i min blogg. Nu håller jag tummarna för tur!
  Skickar över en massa krya-på-dig-hälsningar och hoppas du mår bättre snart och kan få en bra behandling. Lycka till! Hoppas du orkar läsa lite under tiden.
  *Kram*

 15. Gunilla skriver:

  Älskar Sarah Waters böcker, har läst om dom flera gånger, så vill gärna vara med i utlottningen.
  Har gillat din FB sida, men har ingen egen blogg så kan inte dela tävlingen där.
  Hoppas på tur såklart och krya på dig. 🙂

 16. Pingback: Bokbloggsjerka: Platsbristen är ett faktum - C.R.M. Nilsson

 17. Pingback: Bara några timmar kvar! - C.R.M. Nilsson

 18. Pingback: Hyresgästerna av Sarah Waters | Lottens Bokblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.