Boken jag läser just nu: Att skriva

Hur många kapitel har du läst i boken?

Jag ska börja på kapitel 15 i delen som heter Att skriva.

Vad var den första meningen boken?

I början av nittiotalet (det kan ha varit 1992, men det är svårt att minnas exakt när saker hände när man har roligt) gick jag med i ett rockband som mestadels bestod av skribenter.

Vad var den sista meningen du läste i boken?

Måhända kommer du inte lära dig Skrivandes Magiska Hemligheter (det finns inga – trist, va?) men det blir säkert kul, och roliga saker är jag alltid positiv till.

Hur tycker du att boken verkar?

Den är väldigt underhållande och inspirerande. Det känns som det ger en väldigt intressant blick i hur han arbetar och det känns även som om det är ett sätt som fungerar bättre för mig än de flesta skrivarhandböcker föreskriver. Medan jag har läst den, har skrivandet även kommit igång på riktigt.

Vilken händelse är din favorit hittills?

Det finns en del av boken som heter Verktygslådan och en del av de verktyg som en författare måste ha är ett ordförråd. Men det gäller att ta tillvara på sitt ordförråd. Om du har ett stort ordförråd, använd det. Om du har ett mindre ordförråd, försök inte ta till ordboken för att göra det större utan använd det du har. Det första ordet som du kommer på att använda är förmodligen det bästa i den situationen. Jag har ett stort ordförråd och ofta försöker folk få mig att skämmas för att jag använder vissa ord, som kommer naturligt för mig, i mina texter därför att de upplever dem som onödigt krångliga. De ord som de sedan vill att jag ska använda istället har oftast en annan betydelse och passar heller inte in i den som ton som finns i texten i fråga.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Boken jag läser just nu: Att skriva

  1. Lena skriver:

    Den verkar ju läsvärd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.