Book Shuffle Tag

Jag har haft den här liggande i min utkastmapp ett bra tag. Då snackar vi att den har legat där i ett par år. Vet inte om jag har blivit taggad, och i så fall inte heller av vem, eller om jag bara har tyckt att det var kul.

Regler:
Sätt din musikspellista på shuffle. De fem kommande låtarna ska du para ihop med fem passande böcker som du har läst. Inget fuskande! Skippa inte en låt som du är missnöjd med.

Nightwish – End of All Hope

En tämligen pessimistisk låt. Det känns som om den skulle passa en dystopi rätt så bra, vilket gör att jag nog väljer De vassa tändernas skog av Carrie Ryan. Det känns som om låten passar Marys långsamma glidning ned i vansinnet och förlusten av allt hopp.

The Pretty Reckless – Under the Water

Det här känns som om en låt som handlar om att vara fången, att inte känna sig riktigt säker. Återigen, jag kan inte hitta en riktigt klockren bok, men jag tänker att Captive Prince av C. S. Pacat ändå kan fungera. Just att vakna upp med bojor runt omkring sig…

The Bird and the Bee – You’re a Cad

Åh, en låt om en skitstövel. Det borde väl inte vara så svårt. Klockrent passar de inte ihop, men jag kommer att tänka på Waiting av Ha Jin som skildrar en man som väntar på att få skilja sig från sin fru. Nu när han är ett stort namn inom partiet i staden kan han inte se sig själv med en enkel bondhustru.

The Pretty Reckless – You

Olycklig, obesvarad kärlek. Det måste det ju finnas gott om litteraturen. Ändå var det förvånansvärt svårt. Till sist svarar jag Les Misérables av Victor Hugo med tanke på att Éponine definitivt skulle kunna sjunga den här till Marius.

The Pretty Reckless – Make Me Wanna Die

Den här låten har alltid fått mig att tänka på vampyrer, så det ligger väl nära till hands att välja någon vampyrroman. Det känns också som om det skulle röra sig om plågade Anne Rice-vampyrer, varav jag väljer En vampyrs bekännelser. Det känns som om den här låten passar Louis rätt bra.

Jag vet att tv-serien Numb3rs har haft det uppe hur det här med shuffle fungerar i musikspelare, men för mig känns det som om det aldrig blir på måfå. Det brukar alltid vara någon artist som dominerar. Det är ju lite märkligt med så många låtar av The Pretty Reckless och inte en enda av Lady Gaga, med tanke på att jag har tre av hennes album i mitt bibliotek…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Book Shuffle Tag

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Kul att Pretty Reckless fanns med 😉 Trots att jag via makens spellistor lyssnar en del på dem så tror jag inte de skulle komma upp. Bara Country skulle det bli nu tror jag…

  2. Vilken kul tag! Kanske försöker mig på den någon gång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.