Burn Our Bodies Down av Rory Power

Burn Our Bodies Down av Rory Power

Författare: Rory Power
Förlag: Macmillan (2020)
Antal sidor: 340 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Så länge Margot kan minnas har det varit hon och mamman. En mamma som man skulle kunna missta för Margots syster. En mamma som vägrar berätta något om varifrån hon kommer. Margot vill ha något mer. Ett förflutet. En familj. När hon hittar ett fotografi ger det henne en viktig ledtråd och hon reser till en stad som heter Phalene där det kan finnas svar. Men vad hon finner där är inte vad hon har räknat med. Det finns en anledning till att Margots mamma lämnade platsen. Men var det för att dölja sitt förflutna? Eller för att skydda Margot från det som finns kvar?

När jag läste Rory Powers Wilder Girls för några år sedan tog den mig med storm. Jag tycker om Powers sätt att skriva: hennes unika bildspråk, hur hon bygger upp stämningar och de mörka berättelser hon skickligt tecknar upp. På något vänster hade jag missat att Burn Our Bodies Down hade kommit ut, så när jag fick syn på den av en slump på Akademibokhandeln hamnade den på något mystiskt vis i min famn.

Burn Our Bodies Down är en bok som suger tag i mig. Det är en bladvändarvänlig thriller som lockar en med bara en sida till, ett kapitel till, och vips, så är boken slut. Jag fångas av Margot, som desperat vill ha rötter, och den snåriga relationen till mamman. Jag slukas av förförelsen i att tro att man kanske har hittat hem, men samtidigt ana att det är något fruktansvärt fel under ytan. Men lockelsen i att blunda bara för att kanske få behålla det man har sökt efter så länge.

För mig ligger Powers böcker alltid någonstans mellan en fyra och en femma. Det som drar ned betyget på Burn Our Bodies Down är relationen mellan Tess och Margot. Powers berättelser är alltid underbart queera, men här blir det lite för mycket instaattraktion. Det är också ensidigt, då Tess inte verkar besvara Margots känslor, och det blir för djupt, för snabbt, utan någon riktig rimlig förklaring.

Men annars är Burn Our Bodies Down en slukarvänlig bok som jag verkligen tycker att du ska läsa. Har du inte upptäckt Rory Power ännu, då är det på tiden att du gör det.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.