De tio författare jag äger mest böcker av

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen och då innebär det Top Ten Tuesday. Veckans tema är Ten Authors I Own The Most Books From, vilket jag personligen tyckte var lite tråkigt. Men rätt lätt att skrapa ihop, även om jag har varit lite liberal i tolkningen. Jag har sållat bort en del författare som hade samma antal titlar och valt att lyfta fram andra.

Stephen King: 31 titlar. Jag var ett stort King-fan som tonåring, men läser inte lika mycket av honom idag.

Anne Rice: 18 böcker. Större delen av Vampyrkrönikan, lite andra serier av henne och en del av hennes erotik som hon har publicerat under pseudonym.

J. K. Rowling: 17 böcker. Två uppsättningar av Harry Potter, alla companion böcker, och The Casual Vacancy.

Haruki Murakami: 12 titlar. Under en period köpte jag på mig allt som Murakami hade skrivit och han är en av mina favoritförfattare, men… we’re on a break. Tiden får utvisa när jag inköper nästan Murakami-bok.

Val McDermid: 11 titlar. Jag gillar hennes Tony Hill & Carol Jordan-serie särskilt och saknar bara den senaste boken i den. Jag har även en del av hennes fristående böcker.

Maggie Stiefvater: 11 titlar. Jag äger i stort sett hela hennes produktion som hittills är utgiven. Saknar lite novellsamlingar och en bok hon har skrivit för mellanåldern. Någon gång lär de väl finnas i min hylla också.

Eoin Colfer: 9 titlar. Jag har större delen av Artemis Fowl-serien och en companion bok till den, plus en av hans fristående böcker.

Jeanette Winterson: 7 titlar. Och jag vill ha mer. The Daylight Gate, Written On the Body och Oranges Aren’t the Only Fruit står högst upp på önskelistan.

Meg Cabot: 6 titlar. Det är hennes Medlaren-serie om en flicka som kan se spöken som står i min bokhylla.

Sarah Waters: 5 titlar. Hon är en av mina favoriter, men är ganska långsam i produktionen. Jag ser fram emot att få läsa nytt av henne nu i höst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på De tio författare jag äger mest böcker av

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Jag gillar sådana här listor 🙂
    Jeanette Winterson skulle jag gärna skaffa fler böcker av.

  2. Vad spännande! Jag måste kolla på mina böcker, känner jag!

  3. Therése skriver:

    Åh. Cabots medlare-serie tyckte jag mycket om!
    Jag inser ju att jag bara måste skaffa mig min Harry Potter-Box snart. Framförallt eftersom jag är sugen på omläsning av serien efter utställnkngen’

  4. Monika skriver:

    Jag hade ingen aning om att Sarah Waters skrivit så många, har bara en av hennes 🙂

  5. Johanna skriver:

    Stephen King och Murakami är jag nyfiken på. Inte läst något av dem.

  6. Gia - Bokfrossa skriver:

    Vampyrkrönikan skulle jag också vilja ha men läste den på biblioteket istället för att köpa den, fast två delar har jag lyckats hitta på secondhand..

  7. Helen skriver:

    Stephen King förekommer på min lista med. Jag har inte riktigt plats att samla på mig och köpa böcker så därför har jag inte så många av varje författare, ännu! =)

  8. Anna A skriver:

    Var lite kreativ jag också när jag valde, plus att jag definitivt har mer böcker av t ex Kitty serien och sådant som jag läste när jag var mycket yngre men som finns hos mina föräldrar. Rowling höll på att hamna på min lista innan jag kom på att jag faktiskt hade Selma i min finbokhylla. Måste se till att skaffa mig lite companions dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.