En tv-serie jag slutade titta på

Det är inte helt ovanligt att jag slutar följa serier någon gång efter säsong 5. Särskilt amerikanska serier har en tendens att drar ut på det hela så att serien till sist är urvattnad och inte ens hälften så bra som när den började.

house

Bildkälla: IMDB.

Men en tv-serie som jag till sist inte kunde titta på längre var House, min absoluta favoritserie när jag fortfarande gick i högstadiet. Jag har alltid varit svag för serier som bygger på en Sherlock Holmes-modell, i det här fallet House som Holmes och Wilson som Watson, och medicinska mysterier var djupt fascinerande. Persongalleriet var fyllt av intressanta personligheter och jag satt som klistrad vid varje avsnitt. Såg dem flera gånger.

Vad var det då som hände?

I extramaterialet på säsong 1 säger serieskaparna att målet med House vara att skapa en karaktär med kronisk smärta som inte hade missbruksproblem. De piller han tog var för att hjälpa den smärtproblematik han hade. Det är inte så ofta det porträtteras som sådant, och det var faktiskt riktigt uppfriskande.

Och så tog det bara någon säsong innan de bestämde sig för att göra honom till en missbrukare. Plus att serien spårade ut allteftersom och jag inte orkade med längre.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på En tv-serie jag slutade titta på

 1. Monika skriver:

  Det var ungefär där jag slutade titta på House också, tyckte inte alls om serien längre när det började handla mer om hans missbruk än om medicinska problem.

 2. Freja skriver:

  Homeland tyckte jag blev för mörk och dyster, så den orkade jag inte titta på. Tror jag såg första säsongen bara…

 3. Lena skriver:

  Heroes slutade jag kika på efter säsong 3. Har säsong 4 stående men kommer mig inte för att titta på den. Prison Break orkade jag kika på två säsonger sedan var det stopp.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tror jag såg första avsnittet av Heroes och sedan kom jag inte längre. Inte för att det var dåligt, utan det var någon blandning av att det gick på en dålig tid för min del och att jag inte riktigt fastnade…

 4. Anna A skriver:

  Håller med din kritik änen om jag fortsatte att titta och tycka om ända till the bitter end.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.