Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

Författare: Lucy Dillon
Originaltitel: Lost Dogs and Lonely Hearts
Översättare: Ann Björkhem
Förlag: Bonnier Pocket (2011)
Antal sidor: 453 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Rachel Fielding tycks ha allt: ett glamoröst jobb, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Men i ett slag förlorar hon allt. Framtiden ter sig oviss för trettionioåringen när hon får det oväntade beskedet att hon fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar. Full av bävan flyttar hon dit, men finner sig snart uppslukad av sina fyrfota skyddslingar. Tack vare dem möter hon den ensamstående småbarnsmamman Zoe, som tänkt lämna ifrån sig en valp men får något annat än hon hade väntat sig, och Natalie, som lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. Paret bestämmer sig för att ta hand om Bertie, en glupsk och egensinnig basset. Men den viktigaste bekantskapen för Rachel kan vara George, traktens buttre men rysligt attraktive veterinär…

Det var lite av en tradition att jag varje jul gav mormor en ny bok av Lucy Dillon, som jag själv aldrig hade läst. Sedan hon gick bort har jag tänkt flera gånger att jag borde läsa Dillon, som hon var så förtjust i. När jag hittade ett gäng av dem på Myrorna köpte jag dem alla tveklöst. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar började jag snart därefter läsa och kunde inte lägga den ifrån mig. Det här är varm och mysig feelgood när den är så bäst. Charmiga karaktärer och hundar; vad kan egentligen gå fel?

Feelgood behöver ju lite svärta i sig. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar utspelar sig ju på ett räddningscenter för hundar. Hundarna har därför inte alltid haft det så lätt. Faktumet att Dillon inte behöver ta i för att skriva hemska levnadsöden åt hundarna gör mig rasande. Utöver att folk är så nedriga när de överger djur vind för våg, så behandlas även teman som barnlöshet och pengaproblem. På slutet löser sig allting lite välan lätt, särskilt de ekonomiska problemen.

Men om du eftersöker varm och mysig feelgood, och är en riktigt hundmänniska, då är Ensamma hjärtan och hemlösa hundar verkligen något för dig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

  1. Tycker mycket om Dillons böcker just för att de har lite svärta i sig! De blir inte för fluffiga.

  2. Monika skriver:

    Det här är den första och hittills enda Dillon jag har läst, men jag köpte alla de andra efter att ha läst den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.